Med mamma till KSS

Bild
Ingen sovmorgon, istället tog jag mamma till Kärnsjukhuset i Skövde. Vi gick upp 06.30 och sedan åkte vi strax före 08. Mamma har inte mått så bra, hon har haft det svårt att andas riktigt djupt och inte orkat gå. Effekterna av hennes felbehandlade lunginflammation, som slutade med proppar i lungorna tidigare i höst, hänger fortfarande i.

Efter ett kort stopp i Enköping för att tanka och ett i Köping för toabesök och en liten hamburgare var vi nere i Skövde klockan 11.30. Som skönt var så kom vi in direkt på akuten, det tog nog inte mer än fem minuter. Mamma blev ordentligt undersökt med ultraljud, blodtrycksmätning och en hel del annat och vid 14-tiden så hade hon lagts in på Medicin.

Då kände hon sig lugnare och det gjorde jag också. Hon fick ett bra rum och kommer att bli bra omhändertagen. Det är bara att hoppas att läkarna kan reda ut vad det är för fel på henne.

Innan jag åkte till Annelis föräldrar ute i Ekby så stannade jag till för att ta en grillad special på Mode Grillen (japp, underligt namn) vid järnvägsstationen i Skövde. I Ekby kunde jag fylla på med lite kyckling som Raili hade kvar sedan i går. Jag kånkade också in fem kassar med böcker som ska säljas till Tidans antikvariat nästa gång vi kommer hem, vilket blir redan om mindre än en vecka.

Vi satt och pratade en stund men eftersom jag var rätt trött redan på vägen ner och ville komma hem så åkte jag vidare redan efter trettio minuter. Stannade till i Mariestad för att lämna en väska som mamma inte behövde och för att posta våra räkningar. Sedan styrde jag upp till Hallstahammar för att träffa Håkan E. Ni kan se honom på bilden ovan.

Hela kroppen skrek om att få sova, särskilt skallen, och jag försökte bedöva det genom att spela Zappa på högsta volym (vilket gjorde att jag inte hörde när Anneli ringde förrän jag väl stannat till på Håkans parkering). Det var himla skönt att gå ur bilen en stund och låta kylan väcka mig till liv igen. Att Håkan också skickade med en chokladkartong med sex bitar kvar gjorde också sitt till för att få tillbaka livsandarna.

Orsaken till att jag stannade till var att lämna tre kassar med ufomaterial plus en verktygslåda som alla ska till AFU. De ska placeras i vårt förråd i Västerås i väntan på transport ned till Norrköping. Vi sågs fem minuter innan jag fortsatte hemåt, nu betydligt mera skärpt.

Hemma blev det mat och sedan ”På spåret” (jag klistrade in ufoklipp) och därefter ”The Dark Knight” med hela familjen i soffan. Nåja, Anneli försvann ut i hallen, sin vana trogen, när det blev lite för spännande och jag vet inte riktigt hur mycket av filmen hon egentligen såg. Vi tre som var kvar var i alla fall överens om att det var en riktigt bra film.

I morgon blir det sovmorgon till 09. Och sedan badminton med Stefan (som såg Rögle förlora mot Djurgården i kväll plus att han lyckades få en öl hälld över sig).

Nya julölslistan ser ut så här:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

6.
Nils Oscars Rökporter, en intressant satsning som inte riktigt lyckades. Vem vill dricka rök? Men trots allt okej nog att dricka till maten.

5.
Dugges ”Rudolf (Ren ale) hade en glad etikett men smakade mest som en avslagen porter.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

1.
Åbro Julöl – Specialbrygd. Smakade nästan inget alls. Ofattbart att man kallar blasket för julöl.

Loading