Dubbla julbord

Bild
Sista dagen på julpasset och sedan är vi lediga. Det är inte utan att det ska bli skönt. Men dagen blev i alla fall inte så dum eftersom vi satsade på ett lite alternativare julbord i dag. För även denna dag var matsalen stängd och vi fick gå till Vi för att handla. Nu vred vi inriktningen något mer mot goda korvar och ostar vilket var riktigt bra. Hur glada vi var kan ni se här ovan.

Dessutom hade vi mat kvar från i går så det blev till att äta två gånger; en gång före klockan 12 och en gång efter. Och i dag kunde till och med Ossi vara med – ni kan se hur glad han blev.

Annars blev det en nyhetsfattig dag med nyheten om att Harold Pinter avlidit som enda dramatiken. Anneli och Niklas var snälla och kom för att plocka upp mig så det blev bil hela vägen hem till Skälby. Satt och slumrade i baksätet vilket var skönt.

Tyvärr mår mamma inte så bra i kväll utan det ser ut som om vi måste åka till Skövde med henne i morgon. Satt i en oändlig telefonkö till sjukvårdsupplysningen dit KSS skickade oss då det inte gick att ringa direkt till akuten där. Till slut gav vi upp och mamma rotade fram ett nummer till en sköterska på ett äldreboende som har hjälpt henne förut och efter lite trixande kom vi faktiskt fram. Så nu ska vi ringa henne igen i morgon klockan 07 (hej då sovmorgon) då hon ska hjälpa mamma att kontakta Skövde.

Det är så himla tråkigt att mamma inte mår bra men nu verkar det som om lungorna inte producerar nog med syre igen, alltså samma problem som efter lunginflammationen och den felaktiga vården hon råkade ut för i höstas. Jag förstår att hon vill till sjukhus.

När vi åt revbensspjäll och hasselbackspotatis nu i kväll så petade hon mest i maten och sedan satt jag länge och pratade med henne på sängkanten. När hon väl kommit i säng tittade jag och Anneli på en halvkass deckare medan jag klistrade in några urklipp. Men nu måste jag i säng. Snart midnatt. Grabbarna sitter givetvis uppe men de har lovat att lägga sig tidigare än i går vilket innebär före klockan 03!

Nya julölslistan ser ut så här:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

5.
Dugges ”Rudolf (Ren ale) hade en glad etikett men smakade mest som en avslagen porter.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

1.
Åbro Julöl – Specialbrygd. Smakade nästan inget alls. Ofattbart att man kallar blasket för julöl.

Loading