Julafton

Bild
Dagen började lite förvirrat då jag yrade upp 04.33 och förutom de vanliga morgonbestyren skulle försöka peta några några saker i barnens strumpor som de klokt nog hade hängt ut. Trodde faktiskt att de hade glömt det. När jag stoppade ned var sitt kuvert med 100 kronor åt dem upptäckte jagatt det redan låg ett par lappar i strumporna. På en av dem stod det att jag skulle titta under sängen, på den andra att min present fanns vid en apparat. ”Den gör vågor, kan klockan och kan bli varm”, stod det också. Jag begrep inget men såg absolut nada under sängen och hur jag än tittade vid olika apparater både uppe och nere så hittade jag inget. Till slut var jag tvungen att gå ut till taxin som stod och väntade.

På jobbet blev det en mycket lugn dag där inte mycket hände. Istället kunde jag ägna mig åt att skriva några roliga saker:
1. Hur vi handlar på nätet.
2. En kvinna som överlevde tre dygn i snön.
3. Hur folk skriver brev till Gud.
Men också lite nyheter:
4. Hur påven kan ha misstolkats.
5. Ett knivmord i Sundsvall.
6. Alf Robertson har avlidit.

Men viktigast var ändå att vi som jobbade (fem på dagen och två på kvällen) fick gå och handla julmat på Vi för 150 kronor per skaft som vi sedan åt i godan ro. Ni ser oss (Lena, Mårten och Anna) här ovan. Stackars Ossi var ute på jobb och fick äta senare.

Sedan bar det hem till halva Kalle Anka och besök av tomten. Jag misstänker dock att Markus kan ha dolt sig under masken eftersom han gick ut ”för att kissa” strax innan tomten knackade på. Men man vet ju aldrig…

Det blev i alla fall en trevlig julafton. Barnen var nöjda med sina presenter och själv fick jag både slips och skjorta och ett gäng strumpor. Efter att ha ätit Annelis suveräna julmat (med en God Jul från norska bryggeriet Nøgne ø) satte vi oss och tittade på slutet av Karl-Bertil Jonsson och sedan på grabbarnas ena julklappsfilm ”Hancock”. En helt okej bagatell.

Nu är klockan 22.30 och det är dags att sova. Längst ned en uppdatering av öllistan.

Farmor och två nöjda pojkar.
Bild
Anneli plockar fram maten.
Bild
Tomten på plats.
Bild

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

Loading