Mamma och dopparedag

Bild
I dag kom mamma med färdtjänsttaxi från Mariestad, en fem timmar lång resa. Själv kom jag hem från jobbet vid 17 efter att ha åkt flera stationer för långt med näsan i en bok. Det blev till att gå ett par kilometer i kylan men det var rätt skönt.

När mamma dök upp vid 18 blev det skinka med dopp i grytan. Eftersom mamma inte är så stark så hade hon gett receptet på doppebrödet till en kamrat som hade lyckats efterlikna hennes bröd rätt bra faktiskt. För när det gäller dopp i grytan så är det bara mammas bröd som gäller.

På jobbet blev det julfika och lunch på WKB med schnitzel och stora pommes plus lax och dillstuvad potatis. Det blir lite konstiga kombinationer eftersom de har så många goda bufférätter att välja bland.

Jag har varit dålig både på att dricka julöl och att ge några omdömen i år men nu tänkte jag börja så smått. Det har blivit några smakprov under de senaste dagarna, ingen totalhöjdare ännu på 1-10-skalan men många goda står på väntelistan i källaren:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

Loading