Bond och gran

Planen var att köra Niklas till innebandymatchen i Björkeby och sedan köpa julgran hos scouterna för reapriset 150 kronor men det blev bara hälften gjort. För trots att det stod att det var match på hemsidan så var det ingen och vi fick satsa på granköpet istället. Inte illa det.

Annars har det regnat halva dagen precis som den senaste månaden. Allt prat om vinter är rena löjan här nere i Stockholmstrakten. Men granen ska väl få det lite mera jullikt i alla fall. Tills vidare får den stå i garaget, som vi rensade och stuvade in utemöblerna i (inte en dag för tidigt), men vi tar in den i morgon.

Har också fortsatt städprojekten, nu nere i förråden i källaren. Plockade ihop ett gäng verktyg och en verktygslåda som jag tänkte donera till AFu som är i behov av hammare och skruvmejslar. Det frigjorde lite yta som man numera kan gå på.

Hela familjen drog iväg till Kista på eftermiddagen för årets Bond-rulle, ”Quantum of Solace”, och lite julklappsköp till barnen. Filmen var helt okej och barnen var nöjda med att få välja snygga tröjor till sig som numera ligger inslagna nere i bastun.

Vi behöver ju inte gömma paketen som det var förr. Då gällde det att vara listig och bastun var under några år en bra plats för att hålla klåfingriga och nyfikna barn borta. Så snart vi fått in granen så bär vi upp paketen och lägger dem under den.

Ingen julmat till kvällsmat utan ett smarrigt lamm som Anneli fixat en underbar sås till. Sedan kikade hon på ”På spåret” på min dator medan jag röjde runt i källaren. Avslutningen på kvällen blev film igen. Trots att vi missade början tittade jag och Anneli på ”Love Actually” som var en fin julfilm men lite kryptisk när man inte hade sett första halvtimmen.

I morgon är det söndag, sista lediga dagen på ett tag.

Loading