Solen och månen

Bild
Faktum är att jag satt med mina julkort i någon timma även i dag men jag har också försökt att läsa lite i en ny bok om den stora månbluffen 1835 som heter ”The Sun and The Moon” och som lika mycket handlar om tidningen The Suns uppgång som den största tidningen i New York i början av 1800-talet. Mycket intressant.

Bokens tema är den fantastiska ”nyhet” som tidningen tryckte under några veckor 1835, där William Herschel påstods ha upptäckt levande varelser på månen genom sitt teleskop i Kapstaden. Tidningen sålde som smör. Artiklarna trycktes om i andra tidningar och gavs ut som häften. Och mängder av människor trodde på det de läste. Det var bara det att det var ren humbug.

Fick ett paket med böcker från vännen Stefan i Boden i dag. Tre signerade och dedicerade böcker av John Coleman som Stefan hade fixat. En riktigt fin julklapp som jag bar kan bocka och tacka för. Dessutom en bok av Ralph Epperson; ”The New World Order”. Det är egentligen fantastiskt hur många konspirationsteorier det faktiskt finns även om det är ett antal som går igen i de flesta böcker. Inte minst tanken på att vi alla skulle styras av en hemlig världsregering.

På jobbet hamnade jag rakt i jordskalvsbevakningen, för det var ju ett rätt ordentligt skalv som skakade Skåne och södra Småland i morse. Min uppgift var att berätta om det förra stora skalvet, det 1904 som var hela 6,0 på richterskalan. Så snart den artikeln var klar satte jag mig i en taxi och åkte till riksdagshuset för en presskonferens med gruppledarna för m, fp och c angående könsneutrala äktenskap. Svenskan, Kyrkans Tidning, tidningen Dagen och Ekot var också där och vi hann prata en stund innan politikerna dök upp.

Tog en annan taxi tillbaka till redaktionen. Skrev en snabbversion för nätet och en annan för paperstidningen innan jag skrev om nätversionen och gjorde den mera omfattande. Och sedan rullade kvällen på.

Sista dagen på passet vilket känns skönt. Ska ta sovmorgon i morgon.

Loading