Julkortsskrivande

Bild
De lediga timmarna innan jobbet började handlade bara om en sak: julkortsskrivande. Det brukar bli rätt många varje år. Och inte hann jag med alla i dag trots att Anneli skrivit ett gäng redan tidigare. Så fortsatt plitande i morgon.

När det gäller julkort är jag rabiat. Det ska vara äkta kort, påskrivna för hand och skickade via postverket. Epostjulkort göre sig inte besvär och jag räknar dem inte som riktiga hälsningar. Mera som spam om jag ska vara ärlig.

Starten på arbetsdagen blev lite ovanlig eftersom jag gick direkt till matsalen där säkert 100 personer hade samlats för att avtacka 18 arbetskamrater som slutar vid årsskiftet. Stort tårtkalas där alla fick sin nuna på var sin tårta, tal och ett fantastiskt fint bildspel om alla de 18 gjort av fotografen Pär Björkman. På bilden ovan kan ni se Mats Sjöberg, som jag redigerade tillsammans med i många år, blicka upp från sin egen tårta.

På jobbet blev det en rätt lugn kväll med en vetenskapsnyhet om att jorden läcker ut atmosfär från polerna. Läs den gärna HÄR. Någon fara för oss är det dock inte, det finns gott om atmosfär kvar trots att det rör sig om tusentals ton om året som far ut i rymden.

Har haft lite epostkontakt med en person som undrar över diverse fenomen. Inte så ovanligt. Det dyker upp nya mejlare flera gånger i veckan som under några timmar skickar frågor och funderingar. Trevligt men tidskonsumerande. Försöker passa in mina svar mellan andra viktiga saker jag gör.

Vännen Mats Nilsson som just genomgått en framgångsrik behandling för sin prostatacancer kan glädja sig åt att den typ av behandling han fick tillhör de som ger bäst resultat. Vi har en artikel om detta på DN.se i dag ( HÄR). Inte alla som får den behandlingen tydligen.

Loading