Jobbdag

Hann väl inte med så hemskt mycket hemma innan det bar iväg till jobbet. Tvättade en maskin och hängde lite annan tvätt. Sedan fick jag skjuts till Vällingby av Anneli.

Kvällen på DN.se började med att papperstidningen, som vi kallar den vanliga DN, ville ha en version av min artikel från i går där den ende överlevande terroristen från Bombay-attackerna berättade för polisen om vad som hänt. Jag hade läst en indisk tidning och dessutom lyssnat på indisk teve och därifrån pusslat ihop historien.

Annars kom kvällen mest att gå i seriemördaren Thomas Quicks tecken. Eller ska vi kanske säga serielögnaren? För det hela handlade om ett dokumentärprogram i SVT2 som Hannes Råstam gjort och där Quick tog tillbaka alla sina tidigare erkännanden om mord.

Mer intressant var kanske ändå att se hur slappt och slarvigt en del av polisarbetet kring mordutredningarna hade varit. När sedan en representant för polisen säger att poliser gärna får ställa ledande frågor så var det så man baxnade. Till och med UFO-Sveriges undersökare vet att man absolut inte ska använda sig av frågor typen: ”var den röd?” Då sågar man ju av den gren man sitter på och det vittnet sedan berättar blir ju inte vatten värt.

Så det var en lärorik dokumentär som jag dels refererade direkt efter sändningens slut men också gjorde en intervju med en psykiater till.

I övrigt smått och gott. Taxikillen fick inte kontakt med växelns dator så jag fick åka billigare hem. Alltid något.

Loading