Tidens slut

Fixade nya läsglasögon i dag vilket har gjort utsikten mot boksidorna något bättre. Ska använda den till att läsa sista delen av ”Left Behind”-serien. Bokserien på tolv volymer som handlar om den yttersta tiden och Kristus återkomst. Serien har sålt i miljonupplaga i det fundamentalistiskt kristna USA men blivit en flopp i Sverige. Men den är kul att läsa eftersom den ger en direkt inblick i hur bokstavstroende kristna tror att det hela kommer att sluta. (Eller att börja, om man ser det så).

Mycket elände blir det och den som inte är med Jesus är definitivt emot honom. Den yttersta tiden är ingen picknick för dem som ännu inte valt sida om man ska tro författarna Tim LaHaye och Jerry B Jenkins. Sista volymen heter ”Återkomsten – Tidens avslutning” och den ska bli intressant att läsa även om jag anar hur det kommer att gå…

Lite mer jordnära saker har också hunnits med. Läste till exempel Nerikes Allehandas artikel om mitt föredrag i Örebro i måndags eftersom tidningen damp ned i lådan i dag. Inget fel i sak men man undrar vilken utbildning vissa journalister har. Det var en tunn soppa som knappast kan ha hjälpt läsaren att förstå vad jag egentligen pratade om. Och sedan har jag mycket liten respekt för journalister som inte kollar hur man stavar sitt namn trots att det stod på såväl affischer som böcker i lokalen.

Har också ägnat en del av dagen åt att jaga en ufointresserad vän som pötsligt inte längre fanns på sin adress i centrala Stockholm. Enligt grannarna hade han lämnat lägenheten i en taxi för en tid sedan, troligen för utlandet. Varför var det ingen som visste. Får väl se om jag kan få tag i honom igen.

Och så har jag jobbat. Redigerade sidan två i torsdagens kulturdel. Inget mästerverk men helt okej.

Loading