Bokläsning och Fuglesang

Rätt trött när jag krånglade mig upp i morse så jag satsade på lite läsning i nästa bok från Bibliotekstjänst eftersom de lyckades skicka mig två som ska vara recenserade inom ett par veckor. satte mig med Niklas i soffan på verandan och medan han läste engelsk grammatik så ägnade jag mig åt Raymond Feist.

Innan dess hade hela familjen ätit pannkakor som Anneli fixat varefter hon och Markus drog till Jakobsberg för att han skulle få klippa sig.

På jobbet blev det intervju med Christer Fuglesang som var med på telefon från Edwardsflygbasen i Kalifornien. Vi var en 7-8 svenska journalister som pratade med honom i en telefonkonferens där vi fick ställa en fråga var i tre rundor. Christer lät nöjd och positiv men erkände villigt att komma tillbaka till jordens gravitation var som dagen efter en ordentlig kräftskiva.

Jag skrev direkt ut på nätet medan vi pratade och den färdiga artikeln kan ni läsa här. Stackars Thomas von Heijne, Sveriges televisions duktige rymdreporter, hade monumentala problem med telefonlinjen och hörde inte mycket av våra frågor. Till sist lyckades han i alla fall få kontakt och kunde ställa sina.

Intervjun tog väl sammanlagt 35 minuter innan Christer måste avvika och vi börja skriva. Fast då låg ju redan min artikel ute.

Och så har man sett ufoballonger i Lund på lördagskvällen. Otroligt hur ofta som folk ser dessa orangelysande tingestar och misstolkar dem för något helt annat.

Loading