Skanning och ärenden

Anneli började jobba i dag så det var jag som fick ligga kvar i sängen när klockan ringde. Inte så dumt. Grabbarna låg kvar ännu längre, vilket knappast kan överraska någon.

Första anhalt på dagen blev badminton med Stefan. Årets första match som kändes bra – i tredje set. Det första gick åt skogen men i det andra hämtade jag upp ett mastigt underläge bara för att få däng med 15-13 när det väl gällde. Tog mig samman i sista och vann det så lite tröst blev det i alla fall. Har fortfarande ont i vänster knä vilket inte hindrar spelet men känns så himla onödigt.

Plockade upp mat åt mig och pojkarna på vägen hem och så åt vi framför teven. Jag och Markus var sin kebabrulle och Niklas en pizza.

Tog med mig Markus till Jakobsberg när vi ätit klart och fixade några ärenden; banken, Apoteket, skosnören och annat viktigt. Egentligen skulle vi till hans optiker men det blev inte så av olika anledningar. Fort gick det i alla fall.

I kväll har jag och Anneli blivit solokvist sedan 22-tiden då grabbarna tog pendeln in till stan för att lana på Odenplan. Där ska de sitta hela natten och räknar med att komma hem vid femsnåret i morgon bitti. De kommer säkert att få en riktigt kul natt.

Jag har stuckit emellan med lite postsortering, skanning av bilder och annat inte så glamouröst ufojobb. Några Gösta Rehn-bilder som jag borde ha skannat för länge sedan hamnade på hårddisken. Pratade med Anders på AFU om hur vi ska gå vidare med skanningen av alla bilder som finns i arkivet. Det är inte bara ett stort jobb utan också ett arbete som måste planeras noga. Rätt apparater måste köpas och bilderna måste behandlas på ett sätt som vi sedan inte ska ångra.

AFU har en skatt med bilder som står sig mycket väl internationellt och det vore tjänstefel att inte se till så att dessa görs tillgängliga för andra än för oss. Frågan är hur vi ska bygga en databas som funkar både internt och som en sökbar version på nätet. Men andra har ju gjort detta före oss så vi får väl lyssna på dem.

Har också pratat en stund med Carl-Anton Mattsson i Nyköping som har hittat en del pärmar med Parthenon-material i sin källare. Pärmar med för oss unika protokoll och ekonomiska redovisningar från bokförlagets tidigaste år. Jag ska plocka upp både pärmarna och honom själv den 16 januari när vi åker till Ängelholm för att hålla styrelsemöte.

Nu är klockan snart 01 och Anneli sover. Jobbar ju i morgon igen. Själv ska jag avsluta några saker innan det blir dags också för mig.

Loading