Greta

Bara att konstatera att vi hade en riktigt trevlig dag på jobbet. Det hände lagom mycket och vi hade tid att prata och äta tillsammans jag, Ossi, Jenny, Mårten, Fredrik plus att några paperstidningsmänniskor också dök upp. Så där satt jag och åt en Gretarulle från korvkiosken vid taxistolpen plus en nödkorv ifall rullen skulle visa sig lite liten. Det gjorde den.

Efter ett samtal med Staffan (som gick på Journalisthögskolan i Göteborg efter mig och hade ätit Biff Greta på en restaurang intill skolan) lite googlande från Ossi och våra gemensamma fantastiska slutledningsförmågor kom fram till att Gretarullen nog hade fått sitt namn från Greta Odén, maka till källarmästaren på Stadt i Karlstad. Både biffen och rullen, som bestod av stekt rostbiff, hemlagat mos och gurkmajonnäs, var släkt med varandra, stekta i skånsk senap som de båda var. Man får lära sig mycket på jobbet en vanlig arbetsdag.

Man får också lära sig att vänta. Åtminstone på SL då det är vinter. En frusen växel gjorde att jag och en massa andra pendlare blev sittande vid Thorildsplan i 25 minuter innan vi kom iväg. Hann nästan läsa ut min bok.

Hemma har jag ägnat några timmar åt att arbeta med min bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat. Har framförallt lagt till ISBN-nummer på ett trettiotal titlar. Klar är jag inte.

Har ägnat nästan två timmar åt två telefonsamtal i dag också. Det ena trevligt och givande och det andra inte fullt lika roligt. Det tog bara en massa värdefull tid och gav inte ett smack men jag utelämnar namnet på telefonören av hänsyn och så. Det trevliga samtalet kom från Bertil som inte ringer så ofta men som å andra sidan alltid har mycket ufologiskt och forteanskt på hjärtat. Till slut bestämde vi att ses någon gång i februari för att kunna prata lite mer strukturerat eftersom vi hela tiden behövde böcker och rapporter för att kunna komma ett steg längre.

Anneli hade lagat en fantastisk (ekologiskt odlad) torsk som kostar mer per kilo än en dyr oxfilé. Barnens kommentar: ”Så här ska fisk alltid smaka”. Det gör den som bekant inte.

Övrigt: Har sorterat post och planerat inför morgondagen då jag är ledig.

Loading