På väg till Press-Stop

nyaufoaktuellt

I dag på förmiddagen kom Bernd och hämtade 180 UFO-Aktuellt för vidare befordran till Press-Stop och några andra butiker. Det ska bli intressant att se om fler kommer att köpa tidningen nu när den har blivit dubbelt så tjock. Ett spännande experiment även om det inte är särskilt viktigt med själva lösnummerförsäljningen, den är ju trots allt rätt liten. Ni kan se hur den nya tvåvägstidningen ser ut här ovan.

Jag är glad att Bernd sköter om den här delen av distributionen. Ett tag gjorde jag det själv och eftersom utskicken görs från en central i södra Stockholm så tog det ett antal timmar att fixa det hela. Under tiden har Håkan E jobbat med att försöka hitta ett billigt och inte alltför svårbegripligt sätt att skicka iväg de lådor som ska till Norge. Byråkratin visade sig vara vansinnig! Massor av blanketter, tullklareringar och viktproblem. Jag är lika glad över att slippa det som jag är över att slippa köra till Press-Stop.

Har suttit några timmar och skrivit på boken men också hunnit sticka och spela badminton med Stefan. Lyckades faktiskt vinna med 2-1 i dag vilket var skönt med tanke på hur illa det gott och hur illa jag sett (ser!) de senaste matcherna. Är särskilt nöjd med att jag tog mig i kragen i tredje set (då matchen redan var avgjord) och kämpade mig upp från 2-14 till 11-14 som till slut blev 11-15.

Ses numera som stamkund på kebabslabbet på vägen hem från Spånga. Behöver bara sticka in näsan för att de ska börja fixa kebabrullen: ”Utan dricka!”. Åt den framför teven medan Niklas stoppade i sig en pizza och Markus var iväg och klippte sig.

Fick brev från H. C. Petersen i dag. H. C. är ju så välkänd att han knappast behöver någon presentation men för de som är nya i branschen kan jag ju nämna att han var den som grundade danska SUFOI för mer än 50 år sedan. 1965 lämnade Petersen SUFOI för att istället bilda den Adamskitrogna organisationen Dansk Igap som fortfarande finns kvar.

Jag har korresponderat med H. C. Petersen under nästan ett år men dagens brev var inte muntert. H. C. har fått tillbaka sin cancer och den här gången verkar det inte se så bra ut, skriver han.

Har också fått mejl från Anna som en gång drev UFO-Sajten men nu har lämnat den. Anna och jag har haft våra duster men också bytt en hel del information. Jag förstår att hon just nu har det tufft rent personligt och det är inte roligt att höra. Ufofrågan kommer just nu i andra hand. Oavsett om man har olika åsikter i sakfrågor så måste man kunna föra en diskussion och bete sig som folk sinsemellan. Det har gått bra med Anna tycker jag.

Har vunnit några småauktioner på Tradera under kvällen men också släppt en som blev alldeles för dyr. Är glad att jag har mitt elektroniska plusgiro vilket underlättar dessa många och små betalningar. Egentligen är jag ingen vän av att sköta bakärenden på nätet (de flesta gör jag fortfarande pappersvägen) men just dessa snabba och små betalningarna skulle vara ett elände att genomföra på annat sätt.

Blev uppringd av branschtidningen Resumé i dag som ville att jag skulle skriva fem punkter som jag kände för. De väljer ut kända och halvkända personer som också sysslar med något annat (som de är mindre kända för) och ber dem att göra sådana listor. Det intressanta var att jag – i deras ögon – var känd som DN-journalist men mindre känd som UFO-Sveigeordförande. För många är det nog tvärt om.

Avslutade kvällen med lite renskrivande av anteckningar framför Scrubs tillsammans med Markus och ett par mackor med mjölk.

I morgon får mamma flytta upp till korttidsboendet igen. Det är bra.

Loading