Expo på G och Åsaslut

sistapasset10

Nästa helg, alltså den 22 maj, är det dags för UFO-Sveriges årliga riksstämma och stora utställning. Den här gången i Kalmar. Så jag har ägnat en stor del av förmiddagen åt att göra i ordning ett pressutskick med material som om stämman. Gör alltid klar en dvd-skiva med texter, bilder och annat som tidningar, radio och teve kan använda.

”Livet och döden” sände programmet med mig i morse, klockan 07.03, vilket jag själv inte hörde. Men fick mejl från min tidigare arbetskamrat på Namn och Nytt på DN, Staffan Skott, som hade lyssnat. Staffan bor i Cambridge sedan några år och hade rattat in mig på sin webbradio. Inte illa. Nu går programmet i repris 17.00 för den som orkar lyssna. Annars finns det redan nu även på Sveriges Radios hemsida.

Kvällen på jobbet blev en lång dags färd mot natt. Åsa gör sina sista timmar efter fyra år på DN.se och det är allt annat än kul. Jag och Staffan tog med Åsa på Rosa Drömmar (tidigare, när den fortfarande var sunkig, känd som Rosa Mardrömmar) och åt sen middag, pratade lite och försökte se något ljus i mörkret. Arbetsmoralen har väl inte varit den bästa i dag vilket vår chef också insåg när han härom dagen sa att han inte krävde så mycket av oss den här veckan. På bilden ovan kan ni se Mårten bryta ihop under överlämningen från dagen till oss på natten. Åsa verkar desto gladare.

Att ha jobbat med Åsa har varit ett privilegium. Hon är snabb, skicklig och har ett gott omdöme och ett öga för layout som är klart bäst på DN.se. Dessutom har hon humor och det är inte mycket som vi inte kan skoja om. En av våra bästa grenar har varit skolskjutningar och andra massmord (vilket kan tyckas lite makabert) där vi många gånger varit bäst av alla nyhetssajter. För att inte tala om alla melodifestivaler som vi speedat oss igenom där Åsa bytt bild och skrivit om rubriker mellan varje låt medan jag randat omdömen.

Åsa har alltid varit på hugget och när saker har hänt har vi kunnat få ut texter och bilder snabbare än de flesta. Kampen har stått mellan oss och Aftonbladet och Expressen och det är inte utan viss stolthet som vi kan säga att DN.se många gånger har slagit dem båda.

Åsa är nyfiken och vill alltid lära sig mer, är en polopolyfantom (vårt publiceringsverktyg) av stora mått och inget är främmande när det gäller tekniken. Men framför allt har hon varit en fantastisk arbetskamrat som har gjort det lätt att gå till jobbet. Ingen arbetsdag har varit tråkig när Åsa har suttit som webbredaktör. Nu är det slut på det och DN.se och DN förlorar en mycket kompetent medarbetare – hur man nu anser sig ha råd med det – och jag en av de bästa arbetskamrater jag någonsin haft och kommer att få.

Det är många som slutar nu. Frederic Pavlidis är en annan av dem och även han jobbar sin sista kväll i kväll. Han är en fantastisk skicklig sportjournalist med ett enormt kunnande om fotboll, inte minst afrikansk. Han skriver en blogg inför fotbolls-VM som ju lär ta slut innan VM ens hinner börja. Så himla trist det också.

Så nu sitter vi här alla tre. Nästa vecka är bara jag kvar. Fan.

Frederic slutar också sitt skift i dag.

fredericsistadagen

Fröken Larsson är en dam med sena vanor.

asagaspar10

Inga kommentarer!

nocomments1005

Loading