Bokjobb

Vaknade redan efter 09 trots att jag somnade först vid 03 men det var lika bra att gå upp och utnyttja tiden. Satte mig vid datorn i tre timmar och jobbade på med layouten till Håkan Blomqvists bok något som jag fortsatte med också sedan jag ätit en fryspizza och hämtat Markus som har varit borta hos kompisar i två dygn nu för att lana. Mesta tiden av denna lediga dag har alltså gått åt till att jobba med Håkans bok men som avkoppling har jag varit nere ett varv i källaren och börjat sortera, grovt, samlingarna från England som jag och Håkan E hämtade hem.

Hittills har jag bara satsat på att plocka undan alla tidskrifter för sig och med Markus hjälp har de lagts i högar. Så här långt, mätt med badrumsvåg, 148 kilo ufotidningar från alla delar av världen, mest Storbritannien dock. Då har jag ännu inte börjat med böckerna och allt det andra.

Niklas ringde hem från skogen i Bålsta dit han och hans två patrullkompisar kommit efter ett par dagars vandring genom skog och annan terräng. Först i morgon kommer de tillbaka till mera civiliserade trakter men hittills har allt bara varit bra och de har ”ätit som kungar” enligt vad han själv säger. Inte kottar och myror med andra ord utan flintastek med bearnaisesås och färskpotatis plus sparris lindad i bacon. Hyfsat.

Har huvudet fullt av arbetskamrater också i dag. Det kommer att ta tid att släppa att så många som jag gillar så mycket kastas ut från DN.se utan någon begriplig orsak. Ringde Fredrik Öjemar som slutar i dag och pratade länge med honom. Fredrik är också han en fantastisk journalist och underbar kamrat. Han kommer givetvis att få jobb, det tvivlar jag inte på, men varför i hela friden inte behålla honom på DN? Även om det kan verka underligt så tycker jag mera synd om oss som är kvar och som bara kan se ett stort svart hål just nu där det kommer att komma in ett antal omotiverade personer på de tjänster som nu blir vakanta. Då är det nästan lättare att lämna hela skiten och gå vidare till något nytt.

Eftersom det bara är jag och Markus hemma så tog vi bilen till butiken och köpte oss några grillade kycklingklubbor med potatissallad och lite annat gott. Klockan 18 satte vi oss till bords och det smakade alldeles förträffligt. Efter maten slocknade Markus som ett ljus vilket inte var särskilt överraskande eftersom han varit vaken större delen av de sista två dygnen. I natt sov han med underkroppen på två stolar och huvudet i soffan, berättade han. Inte den bästa av sovställningar tror jag.

När jag jobbat ett par timmar till med Håkans bok väckte jag Markus och så släpade han sig in till soffan där det blev fredagsmys med chips och dippsås och en bra rulle: The Box. Den visade sig vara en ruskig historia om oss människor och våra tillkortakommanden. Bara att hoppas att vi kan sova i natt efter att ha sett den (nå, den var inte ruskig på det viset!) men med tanke på allt hemskt som har hänt de senaste dagarna så är man väl immun.

Efter rullen jobbade jag ett par timmar till med boken och sedan var klockan plötsligt efter midnatt. Vi är nog rätt trötta båda två så det blir bingen nu. Eller om en halvtimma om jag känner mig själv rätt.

Loading