Gräsklippning

grillpremiar10

Klockan 07 i morse knackade Niklas på dörren. Då hade han varit ute och gått i trakten av Sigtuna hela natten sedan strax före 01. Scouthajk som har pågått i flera dagar. Han duschade och stupade sedan i sängen efter att ha varit vaken mer än 24 timmar och tog sig sedan inte ur sängen förrän efter 14.

Själv har jag suttit vid datorn i säkert åtta timmar med olika avbrott. Har jobbat klart den mesta med Håkans bok ”En resa i tiden” som handlar om UFO-Sveriges fyrtioåriga historia. Men precis när jag skulle mejla över en pdf-fil till honom för att han skulle kunna göra indexet så upptäckte jag att två eländes bilder hade lagt sig över texten (de var inte frånskjutande som det heter) vilket gjorde att allt som jag så mödosamt sett till skulle hänga ihop, text och bild, i resten av boken (80 sidor!) inte längre passade ihop!

Hur kul detta är tänker jag inte ens försöka att beskriva. Jag fick alltså börja fixa till det, snabbt som ögat. Bilder blev mindre och text placerades om. Till slut var jag klar – igen! Så nu har Håkan fått hela boken för att kunna indexera den och jag kunde istället roa mig och barnen med att tända grillen. Dessutom hade jag och Markus klippt gräsmattan för första gången den här säsongen. Det behövdes faktiskt.

Niklas fick hänga med mig till Åkermyntan för att handla kött och annat vi behövde och sedan hem och grilla. Det har ju faktiskt varit en helt underbar dag ute i dag. 19 grader på kvällen då jag öppnade en kall pilsner och högg in på köttbiten. Anneli messade från Tyskland där det var regn och åtta grader så jag messade tillbaka för att retas lite.

Har suttit en stund i källaren och fortsatt sortera det brittiska materialet. Hittade ytterligare tidskrifter så nu har den traven passerat 160 kilo. Fortsätter i morgon.

Ringde upp en man som ringde mig för två dagar sedan. Han hade ett arabiskt namn men talade bra svenska och en ännu bättre engelska. Det tog en stund innan han kom till saken men jag kan vara en bra lyssnare när jag är på det humöret så till sista berättade han om hur han träffat en forskare i USA som hade spekulerat över att jorden haft besök av utomjordingar under mesopotamisk tid. Denne hade fört fram idén, som hon verkade tro på, att utomjordingarna påverkat oss så att vi hade blivit de mindre smarta människor som vi ju ofta visar oss vara. Nu undrade han vad jag trodde om detta.

Jag sa som det var att det inte finns några bevis för att något sådant hade skett och att det bara var spekulationer. Ett svar som han var mycket nöjd med. Man får ju en del ovanliga samtal men det gäller att lyssna på alla och framför allt att bara säga det man själv kan stå för. Annars kan man snart veckla in sig i något som man inte så lätt kan ta sig ur. Ett bra rättesnöre.

Vi avslutade i alla fall kvällen i soffan med filmen ”The taking of Pelham 123” med Denzel Washington och John Travolta. Bra film som höll oss klistrade framför rutan. Drack en Jämtlands Bärnsten som Hilary Evans kallade en av de äckligaste öl han druckit när jag lät honom smaka för två veckor sedan. Håller med. Den var bedrövlig. Ett slags slaskvatten utan ölsmak som man möjligen kan använda som vårtborttagningsmedel. Varning utfärdad.

Niklas berättar var han hållit hus de senaste dagarna (i skogarna utanför Sigtuna med sin scoutpatrull) men Markus är måttligt intresserad.

niklaskarta1005

Två rådjur kom och betade på fotbollsplanen när vi satt och åt på verandan. Men ett stack när jag rörde på mig.

radjurpremiar1005

Loading