Slutfinish

Eftersom Håkan Blomqvist hade vänligheten att gå upp i ottan och göra klart indexet till sin bok ”En resa i tiden” så kunde jag i min tur göra klart det sista och bränna ner allt på en cd-skiva medan mina barn ännu låg och sov. Men nu är de upp och har hjälpt till med att dammsuga båda två plus lite annat hushållsarbete. Markus har cyklat till golfen, Anneli har ringt från Skavsta där hon landat efter sin Tysklandsresa och jag och Niklas drar snart till Västerås för att lämna skivan med boken till Håkan E för slutjusteringar.

På vägen till Västerås mötte vi alla tusentals människor som var på väg tillbaka till Stockholm efter en långhelg på landet. Och vi såg inte fram emot att behöva falla in i den kön när vi väl hade lämnat skivan i Håkans brevinkast. Så för att låta de värsta köerna försvinna så lät jag Niklas övningsköra lite också. Temat blev rondellkörning. Jag valde ut två rondeller som hängde ihop med en lång raksträcka och sedan fick Niklas köra in i den ena och tillbaka till den andra.

Det blev en bra övning och det märktes tydligt hur Niklas lärde sig mer för varje runda. Hastigheten anpassades bättre och han låg bättre i filen. Och så slappnade han av lite mer för varje gång. Men en pärs var det. Hittills har han bara övningskört på en parkering och hem till villan.

På vägen hem slocknade han i passagerarsätet medan jag ägnade resan åt att prata med ett gäng människor i telefon. De flesta samtalen rörde den kommande stämman men också det faktum att vi kommer att kastas ut från ufostugan i Enköping. Biodlarna, i form av Jan Delvert, som vi har som hyresgäst sedan ett drygt halvår ringde och berättade att de funderade på att köpa huset. Jan undrade om vi var intresserade att bli hyresgäst hos dem, alltså tvärtom mot vad vi har nu.

Men jag berättade att styrelsens mål är att vi ska lämna Enköping helt. Tyvärr har vi ingen återväxt i föreningen där och det finns andra alternativ som vi kan använda för att lagra våra tidningar och utställningen. Däremot sa jag att vi var intresserade av att hyra lokal vid enstaka tillfällen för att hålla styrelsemöten – om det nu blir köp av från biodlarnas sida.

Hemma igen träffade jag Anneli för första gången på fyra dagar. Eftersom Niklas skulle iväg på scoutmöte så lagade hon en god middag till oss redan vid 17; Markus dök inte upp från golfen förrän senare och fick äta ensam. Jag jobbade någon timme nere i källaren med det brittiska ufomaterialet men sedan såg jag och Anneli på den tredje av de fyra filmer som jag och Markus hyrde härom dagen – ”Hatchiko” om en trogen japansk hund (här förflyttade av Lasse Hallström till USA) som efter sin husses död väntade vid tåget varje dag i tio år på att husse skulle dyka upp. Lite sorglig.

Vi hann också se de sista sex minuterna av matchen Sverige-Kanada i hockey-VM där Tre Kronor vann md 3-1. Bra det.

Loading