Bil till Niklas

dadscar

I dag körde vi upp Niklas redan vid 09 (mitt i natten!) för att jag och Anneli hade bestämt att vi skulle ut och leta bil till grabben. Inte så att vi inte har en bil förut men eftersom han nu har börjat övningsköra så behövde vi en bil med manuell låda. Vår automat hade inte funkat för att han skulle få rätt träning i längden. Så målet var att hitta en bil för cirka 20.000 kronor som kunde gå några år till och på så vis bli grabbens första bil också.

Vi styrde kosan mot Bro och sedan Enköping men utan andra resultat än att jag träffade en gammal DN.se-programmerare, som en gång i tiden var med och gav oss Polopoly, på Jet där han tankade på andra sidan mot oss. När vi ändå var i trakten åkte vi till ufostuga och lastade av ett par saker som Mats och Gunnar (och HåkanE) får plocka upp senare i veckan. Där hittade Niklas en gästbok med en del gamla fina bilder som jag plockade med mig hem för att skanna lite till Håkan B:s bok om UFO-Sveriges historia som nu kommer att få några sidor extra med bilder innan vi skickar ut den till alla som har förbokat.

Utanför stugan ringde vi på en annons som Anneli hittat på nätet. Annonsen gällde en Kia av 1997 års modell. Fyra dörrars och i fräscht skick. Pris 21.900 kronor. Och den fanns kvar fick vi veta. Så då var det bara att styra kosan mot Uppsalas norra utfart där vi kunde kika på och provköra bilen på Motorhuset. Som var helt okej. Ingen rost och fräsch lack och finare klädsel än vår egen. Vinterhjul fanns med.  Och radio. Den har visserligen gått 12.000 mil men det hade vi räknat med. Besiktning ingår och den ska göras på tisdag.

Efter att ha påpekat några mindre skavanker prutade vi ner priset till 20.000 jämnt. Men sedan fick jag en mindre chock. Medan Anneli och Niklas följde efter säljaren in så satte jag mig i bilen för att parkera den. Och när jag vred på startnyckeln hände inget! Jag försökte fyra gånger men startmotorn bara tuggade! Herregud, vad var det vi var på väg att köpa!

Jag ska villigt erkänna att jag inte är det minsta intresserad av eller kunnig om bilar. Så samtidigt som det kändes skönt att felet uppstod nu så kändes det snopet att ha (nästan) köpt en bil som visade sig vara ett vrak. Jag ropade tillbaka Anneli och Niklas och de hämtade säljaren. Som berättade att det inte var fel på bilen utan att jag inte tryckt in en larmspärr i nyckelknippan (hade jag gärna gjort om bara någon berättat det…). Sedan visade han mig och bilen startade snällt!

Bra det får man väl säga trots allt. Efter att ha lagt 5.000 i handpenning genom Annelis kontokort åkte vi in till Uppsala för att äta lunch. Men när vi satt där på Indian Mahal och tuggade i oss den goda Chicken Tikka Masalan (Anneli åt lammvarianten) så ringde säljaren och påpekade att det aldrig hade gått in några pengar från Annelis konto. Noll och intet. När Anneli kollade visade det sig stämma och vi fick åka tillbaka och göra om proceduren. Den här gången med lite pengar överförda på hennes konto. Det går ju lättare då.

Nu är allt klart i alla fall.

En sak till. Observera registreringsskylten. DAD. Det innebär att bilen fortfarande är pappas så vitt jag förstår. Dads Car lär den få heta (åtminstone tills grabben har betalt för den själv).

Lite ufojobb har det också blivit, fast över telefon. Pratat med Anders om när vi ska flytta tidningslagret till Norrköping och det mesta tyder på att det blir i månadsskiftet juni/juli. Intresserad av att hjälpa till? Hör av dig i så fall. Och så ringde jag Tobias för att föreslå att vi tar fram ett verkligt fall till var och en av dem som går fältundersökarkursen i höst. Då får vi 30 fall som folk tar med sig hem och förhoppningsvis undersöker. RPC får sedan hålla koll på det. Och så ringde Håkan B som skickat lite mer bilder till sin bok och Andrea som nu har korrekturläst hela ”UFO-Sveriges historia”. Och så pratade jag med Mats om att han får hjälpa till att räkna ut hur mycket tidningslagret väger så att vi får hyra rätt bil när det blir dags och Håkan E om att han kan plocka upp en sak till utställningen.

Mycket av mitt liv består av att sitta i telefon helt enkelt. Men när jag gör det från bilen så går det faktiskt att göra två saker på en gång. Gillar det!

Och så blev det ufolarm i Australien men det kan ni läsa om på ufo.se:s första sida.

På hemvägen handlade vi mat på Ica Maxi i Arlanda Stad och sedan blev det grillspett nu på kvällen. Ingen värme på altanen dock men den biten löste jag och pojkarna med en halvtimmas fotboll efteråt. Stod i mål och klarade mig utan benbrott.

Jag och Anneli har också satt upp sänglamporna i sovrummet, de åkte ju ner i samband med tapetseringen. Nya lampor upp och de gamla i insamlingen. Markus har spelat en runda golf och jag har läst Kalle. Se där, en riktig lördag. Nu ska vi se på ”Avatar” (jag och Anneli). Och dricka en Oppigårds skördeöl, min favorit i sommarölssortimenet.

/…/

Slut på filmen – och ”Avatar” var faktiskt bättre än jag hade trott. Inte dum alls. Dags att koja. Sedan jag lagt ut en nyhet på ufo.se och svarat på några mejl och skrivit på Facebook…

Och missa inte den här nyheten: Jupiter har träffats av en stor rymdsten, med all sannolikhet en asteroid. Mitt i planeten!

Grabben som numera är bilägare. Fångad på indiern i Uppsala.

dadsniklas10

Loading