Dagsarkiv: 03 februari 2018

UFO-Sverigemöte och Mellochatt


Grått och trist och snö i luften. Så startade dagen vid åttabläcket när jag och en yoghurt satte oss vid datorn i köket hemma hos Raili i Mariestad. För i dag väntar först lunch med UFO-Sveriges styrelse i Töreboda och därefter styrelsemöte. Det tar nog fram till 17.30-tiden då det blir dags för mig att styra tillbaka till Mariestad för att packa upp dator och installera mig hemma hos Stefan Svenssons där jag ska lajva Mellot för DN.se mellan 19.30 och 21.30.

Sedan bär det av tillbaka mot Töreboda och Tage Bångs stuga i Slätte för lite eftersnack med ufogänget. Och där blir jag kvar i natt.

Snöar gör det alltså och det är nog många som ska till mötet i dag som får ta det lugnt på vägen.

Det är planen. Och så blev det!

Mötet i Töreboda föregicks av lunch på Restaurang Peking på Storgatan 17 som vi alltid frekventerar när vi är i Töreboda. Bra mat som tog sin tid eftersom vi var många som skulle äta. Rickard och Victoria med barn skulle egentligen ha ätit med oss men dåligt väglag gjorde att de fick ta en burgare på vägen och ansluta sent till oss. Måltiden tog en stund.

Det innebar att vi inte var iväg till mötet förrän 13.30 och enligt god UFO-Sverigetradition höll vi på fyra timmar. Snabba möten är inget för oss.

Vi fick i alla fall en hel del gjort och nu känns det som att vi äntligen är på väg mot ett webbaserat medlems- och prenumerationsregister. Vi pratade också om AFU och beslutade att efterskänka en skuld som AFU har till UFO-Sverige.

En hel del annat blev också gjort, tyvärr ingen budget, den får vänta tills nästa möte.

17.30 körde jag Thomas Michanek (som åkt med Tobias och Johan ner) till tåget och fortsatte sedan till Mariestad för att lajva Mellot hemma hos Stefan Svensson med familj. Stefan själv var i Danmark men hans fru Kicki tog emot.

Chattbild ovan. Den tog jag när vi hade fått igång teven efter att vi hade ringt Stefan som är i Danmark. Då visade det sig, efter många försök på andra vis, att det var en sladd som var lös. Pratade med Hanna som satt på plats i Karlstad och sedan med hemmaredaktionen i Stockholm.

Riktigt kul att många av de gamla chattarna kom tillbaka också i år. Och det blev ett glatt återseende och som så ofta fick jag och Hanna bra kredd på slutet.

Chatten blev ett race med närmare 900 chattare som var inne samtidigt och riktigt kul att vara tillbaka igen. Så nu är vi igång! Och mitt tips blev helt okej med de båda finalisterna rätt (Benjamin och John) och en av de två till Andra chansen rätt inprickad.

Kvällens tävling avgjordes alltså i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. En liten limerick skickade jag med till chattarna:

Från Karlstads arena i lila
Får vi lyssna till texter subtila
Och i nittio minuter
Vi tjuter och njuter
Och sen en hel vecka får vila

Efter att ha sagt tack och hej till Kicki drog jag till Tage Bångs stuga utanför Töreboda, åt Slätte till. Där satt Tobias, Johan och Kenth och spelade Chicago så efter att ha ätit ett par karrébitar med potatissallad så hängde jag på.

Upptäckte snabbt att det finns många sätt att spela Chicago på. Olika sätt att räkna också. Lite kul det också. Men det gick bra och jag lyckades faktiskt vinna.

Sedan spelade vi Texas Holdem. Jag tror aldrig jag har spelat det förut. Jag låg väldigt bra till då en en mycket upphetsad kille ringde från Slite på Gotland. Det var vid 01.30-tiden och han var rätt stressad efter att ha sett två starka ljus som lyste kraftigt bakom sin bil. Efter en stund dök det upp ovanför bilen som en trekant med ett ljus i varje hörn.

Det var lite spännande att lyssna på honom, särskilt som hela rapportcentralen fanns på plats. Jag och Kenth ställde en rad frågor och till slut dök föremålet upp ännu en gång och vi bad honom filma. Han stängde av samtalet och filmade, ringde upp igen och berättade att det fastnat.

Det här får vi gå igenom ordentligt i morgon då vi hoppas att han ska ha fått iväg filmen.

Lite kul var också att han först ringt polisen som bett honom kontakta UFO-Sverige, vilket han alltså gjorde.

Mötet på gång på taxistationen i Töreboda.

Mats dricker ur.

293 total views, 1 views today