Dagsarkiv: 07 april 2018

Möte och besök i gläntan


Efter en god frukost på Hotel Lilton så startade UFO-Sveriges styrelsemöte. Vi var 16 personer som höll till i hotellets största rum, en lägenhet där Victoria och Rickard huserar. Vi startade 10 och lyckades bli klara till 13.30 vilket var bra marscherat för att vara vår styrelse. Vi har alltid mycket att prata om och en lång dagordning.

Mycket av dagens möte kom att handla om det kommande årsmötet i Lund den 5 maj. Vi gick igenom budgetförslaget och allt annat som hör en stämma till. Även om UFO-Sverige inte är en jättestor förening finns det alltid mycket att avhandla. Och det är fantastiskt kul att så många kommer den långa vägen till Ängelholm.

När vi var klara gick vi ut och åt lunch, jag, Carl-Anton och Anders Persson gick till Chai Hong, en kinarestaurang på Storgatan som vi har varit på flera gånger tidigare. Vi åt buffé och blev proppmätta, tyvärr blev det slut på glassen när vi skulle äta efterrätt då en av de andra gästerna glömt att stänga av kranen till maskinen så att all glass rann ut.

Annars var målet för eftermiddagen att åka ut till gläntan och Göstas ufomonument, en fin tradition också det. Vädret var perfekt, 13 grader och lite halvmulet. Vi var inte ensamma i gläntan utan det var en stilla ström av besökare, inte minst små barn som gillade att klättra upp på betongtefatet.

Vi strövade omkring där ett bra tag, tittade på ”graven” och på de igengjutna avtrycken. Vi filmade och tog bilder och så fick jag stå där och berätta om lika delar av Gösta Carlssons upplevelse.

Sedan blev det vila på rummet och klockan 18 gick vi på restaurang Pepelino på Järnvägsgatan. Där åt vi gott och pratade en god stund. I mitt fall sniglar i vitlökssås och sedan en entrecôte. En bra restaurang men inte toppen.

Allt funkade bra och serveringen var effektiv vilket var duktigt gjort med tanke på hur många personer vi var.

Tillbaka på Lilton bjöd Thomas Michanek på tårta och vi sjöng jamåhanleva eftersom Thomas fyller år i dag. Och vi hade fixat blommor och bok som Tora Greve hade skrivit. Så det blev en halvtimmas födelsedagsfirande innan vi avvecklade oss till lägenheten för lite prat om gamla ufominnen och spännande personer som vi har mött och undersökt rapporter från.

Vi har ju mött så många underliga personer. Människor som inte alltid är som vi andra. Men vi lär oss mycket av sådana möten också.

Framåt 01 kände vi oss nöjda och packade ihop det hela.

Här sitter styrelsen och väntar på att jag ska starta mötet.

Gläntan.

 613 total views