Dagsarkiv: 25 april 2018

Vårfin gata och böcker från Semic


I dag kom våren på riktigt för i morse började kommunen sopa gatan hemma hos oss. Och när de var klara blev den så fin så fin! Ni kan se den på bilden ovan. Nu ryker det lite fint när man kör men allt vintergrus är borta och saknad av ingen.

När jag sovit ut efter femdagarspasset tog jag bilen och testade den nysopade gatan och styrde min väg till Semic som hade hört av sig. Helen på Jultidningsförlaget hade fått ihop sex lådor med böcker som hon undrade om jag ville ha och sådana erbjudanden har jag alltid svårt att motstå.

Hann prata en stund med Mattias Pettersson och säga hej till Måns Gahrton och flera av de andra på förlaget. Många känner jag sedan länge men det fanns också ett par nya ansikten.

Tog vägen över Jakobsberg och lampbutiken där för att köpa nya lysrör till armaturen i källaren och givetvis fick jag fel sort trots att jag hade de gamla med mig. Nu visade det sig att det inte spelade någon roll för när vår granne Gunnar kom hem och hjälpte mig att mäta upp armaturen visade det sig att den var kaputt så jag åkte till Jula och inhandlade en ny som Gunnar sedan monterade upp. Han är bra på el!

Jag var också iväg till Kjell & Co och köpte nya kassettband som tagit slut. Jag är nog den ende i världen som fortfarande bandar saker på det sättet men så länge som min telefonbandspelare går på just sådana analoga produkter så fortsätter jag att köpa dem.

Slog också en signal till David som skrev till UFO-Sverige på Facebook i går och berättade att han inte hade fått sin tidning. Så jag postade de nummer han saknade och i dag tog vi ett långt prat eftersom han också sagt att han var intresserad av att kunna hjälpa till i föreningen.

Vi pratade om hur vi kan få hjälp att lägga in koordinater i de tusentals militära fall som jag en gång fick skannade av Foi. För det vore toppen om vi kunde få ut dem på en karta någon gång. Klickbara med alla dokument bakom sig. Vi pratade också om Nammajaure och där kan David bli till verklig nytta eftersom han har kunskaper som vi kan dra nytta av och dessutom känner en person med flera skotrar i närområdet.

Det kommer att bli flera samtal mellan oss två.

Har också jobbat på med boken och särskilt med ett kapitel om möten med Jungfru Maria som har vuxit till 25.000 tecken. Får jobba vidare på det kapitlet i morgon. Har också förberett ett föredrag som jag ska hålla för PRO i Storvreta i morgon. Mitt på dagen som det anstår en pensionärsförening.

Och så fick jag och Anneli beskedet att Peo Wärrings fru Kristina gått bort i går. Så fruktansvärt tråkigt! Vi har känt Kristina sedan 80-talet då hon jobbade samtidigt som mig på Norrbottens-Kuriren och innan hon och Peo träffades. Senast vi träffades alla fyra var den 25 mars förra året då de kom på besök från Eskilstuna och vi gjorde en utflykt till Vallentuna för att vandra i Vallentunavågens spår tillsammans med Hillevi Andersson, huvudvittnet.

Kristina var en kämpe som drabbats av cancer vid flera tillfällen sedan hon var 25. Men framför allt var hon kunnig och trevliga och författare till två böcker. Mina och Annelis tankar går till Peo.

Mera positivt var att en annan vän fyllde år i dag, också den vännen med anknytning till min och Annelis tid i Luleå. Rigmor Karlsson i Uppsala är en god vän och tidigare journalistkollega från Kuriren och jag hoppas att hon har fått en riktigt bra födelsedag!

Som ni kan se här nedan så har jag sorterat böckerna jag fick från Semic. Något som görs bra i garaget. En hög går till Böckernas hus i Tidan, en till Serieslussen på Söder och en till UFO-Sveriges lotteri under höstens fältundersökarkurs. Sedan blev det några enstaka titlar som ska till AFu och ett par till mig plus att jag hittade några bra presenter till en arbetskamrat.

Efter en stund vid teven jobbade jag på vid datorn till 00.30. Sedan var det dags för sängsiktning.

Böckerna från Semic sorterade i vårt garage.

Hillevi, Peo och Kristina på plats där Hägers ombordtagning ägde rum 1974.

 386 total views