Dagsarkiv: 28 november 2018

UFO-Aktuelltjobb och julgardiner


I dag var det dags att ringa och gratta Berit i Bispberg som fyller år. Berit är en av många som har betytt oerhört mycket för UFO-Sverige genom åren. En av dem som gjort sitt intresse till sitt fritidsjobb. Det finns så många vi ska vara tacksamma över att ha haft i föreningens tjänst och det gäller att inte glömma dem.

En annan sådan eldsjäl ringde mig för att få hjälp med lite fakta. Det var Ingvar Damm – också han i Dalarna – som oväntat fått ett samtal från en journalist som ville prata med honom om något eller några dalafall lite längre fram.

Så jag grävde rätt på två åt Ingvar och mejlade dem till honom så att han skulle känna sig lite mer beredd.

Själv tog jag en paus från datorn vid 11-snåret och spelade badminton med Stefan istället. Det blev en hyfsat jämn match där jag som så ofta i år såg till att missa mest. 7–15 och 15–12 gav mig i alla fall chansen till ett avgörande men där var Stefan bäst och vann med 12–15 med mina siffror först som vanligt.

Efter ett ärende till posten och ett till NetOnNet för att köpa en bärbar hårddisk som Kenth på AFU ska lägga över alla min numera digitaliserade intervjuer på åkte jag hem med en kebabrulle i bagaget.

Att få sina egna intervjuer i lätt tillgänglig form är inte illa, särskilt som Kenth också har gått igenom de som redan var digitaliserade och rättat namn och annat som en tidigare ALU-anställd gjort allt för många fel med. Och har man inte en observatörs namn rätt stavat så går det ju inte att söka och hitta filen. Där har Kenth gjort en hjälteinsats, inte bara när det gäller mina band utan hela AFU:s samling.

Anneli har startat julen med att sätta upp julgardiner i köket och ni kan se henne fixa till en av dem här ovan med fotografen synlig som en reflex i fönstret. Men mer än så blir det inte än.

Jag tog mig an några klipp som Carl-Anton hade med sig till mig när vi sågs i går och det visade sig att ett av dem var om Gösta Carlsson och att jag inte hade det förut. Ett annat var några sidor ur en bok från 1957 där jag normalt inte sparar på hela boken eftersom den är ett slags årskrönika över allt som hänt under en viss period. I det här fallet spände den över 50 år. Ett annat klipp var från en 1.400 sidor tjock bok om 1900-talet.

Ingen av böckerna fanns med i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som på ett faktamässigt sätt tar upp ufofrågan. Så nu har jag prick 600 titlar i bibliografin. Om jag har räknat rätt förstås…

Jobbade en stund med UFO-Aktuellt också. Nummer 4 alltså.

I kväll tittade jag och Anneli på Crazy Pictures ”Den blomstertid nu kommer” om en rysk attack mot Sverige. Den var bra och höll oss framför teven i drygt två timmar, Anneli med en kudde i högsta hugg.

Sedan hjälptes åt med tvätten och att bära in några lådor med böcker från garaget som jag ska ha med till Böckernas hus i morgon då jag åker dit.

När Niklas kom hem tittade vi på UG:s program om mordet på Zaida Catalán och Michael Sharp. FN:s mörkläggning av det är inget man hade trott om denna organisation. Ett fult spel som är svårt att förstå. Och att skylla på Zaida och Michael är inget annat än ett fruktansvärt svek när allting tyder på att den kongolesiska regeringen var inblandad.

 448 total views