Dagsarkiv: 29 februari 2020

Råbiff och Mellojobb


Har ägnat några timmar åt att lyssna på låtarna som är klara för final i Melodifestivalen nästa lördag och skrivit anteckningar som jag ska använda under den chatt jag och Hanna ska ha med DN.se-läsarna då. Det tar sin lilla stund, inte minst eftersom jag inte följt årets Mello alls då jag hade tänkt att ta ett sabbatsår men blev inkallad i sista stund.

I dag kan jag heller inte titta på Andra chansen eftersom jag, Anneli, Niklas och Markus ska till Ylva för att äta råbiff. Vår traditionsenliga sittning. I morse körde jag till Kötthallen och inhandlade ett kilo oxfilé som jag och Markus nu tar med oss till Ylva.

Har också suttit en stund i läsfåtöljen och fortsatt med ”Rörgast” som så här ett par hundra sidor in känns mycket bra. Johan Theorin har lyckats skapa karaktärer som fångar och engagerar.

Läste också korr på min egen text till den plusgirotalong vi alltid skickar med UFO-Aktuellt. Till det här numret handlar den mest om 50-årsjubileet.

Men framför allt så ringde jag och grattade min ufokollega och vän Håkan Blomqvist som fyller år i dag, denna skottdag. Han hade blivit ordentligt firad och dessutom fått en massa grattis på Facebook såg jag. Håkan kommer att hålla ett av tale under UFO-Sveriges 50-årsjubileum i Norrköping och han har också skrivit en historisk tillbakablickande artikel i det kommande numret av UFO-Aktuellt. Förutom att han regelmässigt skriver om historiskt intressanta saker på sin blogg.

Just nu arbetar han med ett stort sorterings- och skanningsjobb då han har hand om Wendelle Stevens korrespondens som kan uppgå till närmare 14.000 brev. Utan Håkan vore AFU betydligt fattigare och den kunskap i har om lite äldre händelser och personer betydligt mindre. Han är helt enkelt oumbärlig och gör ett strålande jobb. Grattis, Håkan!

Kvällen tillbringade jag, Anneli, Niklas och Markus hos Ylva för en råbiffmiddag. Jag och Markus tog med oss oxfilén som vi sedan skrapade till fina bitar under säkert 45 minuters tid. Anneli och Ylva kom från ett besök på Bonniers konsthall och hackade och fixade med allt det andra och när Niklas dök upp hade han med sig snacks.

Det blev en riktigt fin sittning och med en god efterrätt när vi alla redan var mätta. Men den gick ned den också. Sedan gav sig grabbarna ut på stan för att träffa kompisar medan vi andra tittade på en film och slappade i soffan. Först vid 01 kunde jag och Anneli ta bussen från Vällingby efter en tunnelbaneresa ut till suburbia där jag läste i ”Rörgast”. Regnade gjorde det också, vintern verkar vara slut igen.

Mer kommer.

Samlade till bordet.

 215 total views