Dagsarkiv: 15 oktober 2020

Sortering, badminton och sista dagen på passet

Backning på Rosa Drömmar.

En lugn dag där det mest intressanta var en intervju jag gjorde med Sveriges nationella vaccinsamordnare Richard Bergström vid 19.40-tiden på kvällen. Att jag ringde upp honom berodde på att jag behövde fakta till en artikel om vaccin som jag hade börjat skriva på efter att ha läst en intervju med WHO:s chefsforskare Soumya Swaminathan.

Egentligen behövde jag bara några faktakollar men det slutade med ett långt samtal som blev till en bra artikel i slutändan.

På förmiddagen satt jag en del vid datorn men försökte också få lite ordning på alla de dvd-filmer som jag fick med från Rolf Gohs dödsbo. Och nu när jag gick igenom dem var det uppenbart att Rolf hade en mycket bra filmsmak. Här fanns mycket som jag vill se!

Hittade också en film jag försökt att hitta på en rad andrahandsbutiker i månader nu – Disneys ”Pinocchio”.

Det blev också en vända badminton med Stefan där vi hade tur och fick den absolut sista banan då de andra hade slukats av en större bokning. Nu gick det inte så bra: 15–11, 2–15 och 14–16 var ju okej om man ser till två av seten. Men det tredje… Där kände jag mig som Sverige mot Portugal i går.

När vi var tillbaka hos oss, där Stefan plockat upp mig eftersom Anneli har bilen i dag, tog Stefan sig en titt på några av de klassiska skivorna från Rolfs samling. Och hittade några som han tyckte såg spännande ut. Bra det! Det återstår några hundra som jag hoppas bli av med också.

När jag ändå hade lite tid över ringde jag och grattade Ole Hedman i Luleå, min tidigare arbetskamrat på Norrbottens-Kuriren. Det blir inte så ofta vi pratas vid men jag sätter en ära i att ringa honom och några andra Kurienvänner när de fyller år.

På jobbet kom mycket att handla om coronan, som vanligt (se ovan). Men mat hann vi med jag och Björn. Och efter att ha ätit en bra portion kycklingwok var så fick vi dessutom backning (se ännu mera ovan). Bra service!

Så i dag är det sista dagen på det här skiftet och den rullade på bra. När klockan närmade sig 01 spritade jag av bord, tangentbord och telefon så att allt ska vara fint när nästa skift går på. När jag lämnade tidningenb toppade tre av mina artiklar sajten och jag kunde känna mig nöjd med dagens jobb. Och med hela passet.

Det är verkligen synd om alla som inte har ett jobb och som aldrig får chansen att känna den här tillfredsställelsen.

Hem slumpade det sig så att jag fick åka med en av mina chaufförer och vi hade mycket att prata i kapp oss om. När vi kommit fram satt vi kvar i bilen (med taxametern avslagen i väntan på att han skulle få en ny körning) och lyssnade på lite musik.

Men sedan var det dags att gå in. Nu regnade det lätt men det ser inte ut att bli särskilt mycket mer än lite skvättande under natten. På spisen stod en kastrull med champinjonsoppa och väntade på att värmas så den åkte ned i en skål och in i mikron.

Läste lite innan det var dags att hoppa i säng vid 02.30.

 91 total views