Dagsarkiv: 13 november 2021

Mariestad och grabbträff

Kjell, Gunnar, Stefan och Mikael till vänster med en glad Olle i mitten och Mats, Timo och Bosse till höger.

I dag åkte jag och Anneli till Mariestad, jag för att träffa ett gänga grabbar (gubbar?) från skoltiden och Anneli för att träffa några tjejer. Det var ett par år sedan vi kunnat träffas nu.

Karl-Arne med instrumentlådan.

Det blev en resa ned genom ett gråmulet och regnigt Sverige med ett stopp i Västerås för kaffe till Anneli och ett stopp i Finnerödja för att träffa Karl-Arne Blom som vi hade med oss några mätinstrument till, apparater som han köpt av en man i Järfälla. Han i sin tur skickade med en del frimärken från Tyskland som jag ska kika på.

Nästa gång vi stannade var på Böckernas hus i Tidan där jag lastade ur ett 25-tal kassar med böcker innan vi gick runt och kikade och pratade med Peter.

Peter bland sina böcker.

Sedan bar det in till Mariestad för att checka in på hotell Aqva mitt emot Oxen med ett stopp hos Stefan innan jag körde Anneli till Kingfisher där hon skulle träffa sina vänner och jag tog sikte på Lundstedts för att vänta in mina.

Det blev en klassisk Lundstedtssittning med räkmacka och päronsoda plus en biskvi och medan folk ramlade in pratade vi på om vad som hänt sedan sist.

Planen för kvällen var att gå och äta på restaurang Tandoori som råkar ligga rakt under det hotell där jag och Anneli bor men innan dess samlas i Stefans fotostudio ett par kvarter bort. Och så blev det. Jag och Stefan visade lite bilder och filmer och så minglade vi runt och pratade i kapp oss innan vi vandrade till restaurangen strax före 18.

Det visade sig vara en riktigt bra restaurang med vettiga priser. Indiskt, givetvis. Vi fick ett långbord vid fönstret och sedan ägnade vi ett par timmar åt att sitta där och njuta av allt det god. Under tiden hade Anneli tagit bilen bort till Lena och blev sedan kvar där fram till 21-tiden, ungefär då vi killar gick tillbaka till Stefans ateljé för musikfrågesport och pingis. Men mest prat.

Framåt 01 kände vi oss klara. Och helt överens om att vi haft riktigt kul och att vi måste göra om detta nästa år. Så det blir det.

 382 total views