Dagsarkiv: 1 april 2024

Mariestad tur och retur

Anneli och hennes mamma Raili.

Klockan 09 rullade en fullastad bil med mig och Anneli framsätena mot Mariestad med ett stopp utanför Arboga för kort proviantering. Målet med resan av att besöka Raili på hennes boende eftersom hon drabbats av en lättare stroke och fått lite problem med tal och rörlighet på höger sida.

Peter, Tommy och Anneli.

Men först stannade vi i Tidan på Böckernas hus där vi träffade Peter och Tommy och lastade av så många kassar med böcker som vi lyckats klämma in i vår stackars bil. Allt ska säljas till förmån för AFU.

14 grader i solen.

Anneli hoppade som traditionen erbjuder av vid butiken i Tidan och köpte några mackor och sallad som blev vår lunch i solskenet utanför Böckernas hus. Där satt vi tillsammans med Peter en stund innan jag och Tommy gick en runda för att titta på lite nyordning som blivit av sedan sist.

Det var et tag sedan jag körde ned böcker men nu måste det bli ändring på den saken så att Markus förråd och garaget blir tomma. Jag hittade också några rymdböcker till mig och en serie artiklar i Se från 1957 om rymden som jag köpte.

På Ullerås.

Framåt 14 var vi så i Ullervad för att hälsa på Raili som blev väldigt glad att se oss och som trots demens och alla problem kände igen oss och kunde säga våra namn så snart vi kom fram till henne. Vi stannade en bra stund, fikade och tittade på gamla bilder i ett album. Och så satt vi och höll henne i hand.

I albumet fanns en rolig bild på Anneli från februari 1966 där hon som sexåring står på skidor men utan snö. Det var kanske inte så mycket mera snö förr i alla fall…

Snöfritt.

Under hela dagen hade jag försökt att få tag på en dam i Örebro och en bokköpare i Mariestad som jag ville träffa. Damen hade en låda med gamla ufotidningar som hon vill skänka till AFU och bokköparen var jag lite osäker på om jag verkligen skickat en bok till.

Men se, ingen av dem svarade i telefon så jag fick åka tillbaka med oförrättade ärenden.

Bister, men det var motljus och jag hade inga solbrillor.

På hemvägen blev det ett stopp på Max på Ringvägen i Köping där vi åt något slags kvällsmat men sedan var det r aka vägen hem där våra gäster Anders Åstebro och Christine Eriksson hade installerat sig med hjälp av nycklar vi hade lämnat till grannen.

Sedan hade Tobias lyckats lägga ut den podd han och jag gjorde om min nya bok redan i går kväll. Så vill ni lyssna på vårt samtal så kan ni klicka här. Fick förresten fler beställningar på min bok under dagen.

Nå, hemma hos våra gäster gick vi en runda i huset och satt sedan och pratade. De ska bo här några dagar vilket blir trevligt.

Själv blev jag kvar vid datorn till framåt midnatt, mest för att tömma telefonen på bilder. Men mycket får hänga med över till den nya.

Loading