Dagsarkiv: 6 april 2024

Fin bokgåva och cava

Från BICS.

Förra året kom Bigelow institute for consciouness studies ut med fem volymer där institutet publicerade de vinnande bidragen i den tävling som då blev väldigt omskriven. Nämligen essäer om det mänskliga medvetandets överlevnad när kroppen har dött.

När jag fick höra att BICS, som institutet förkortas, delade ut ett mindre antal utgåvor i lyxiga inbindningar till de som hörde av sig, ja då gjorde jag just det. Och i dag kom de enormt vackra banden till ett postkontor nära mig. Böckerna kommer nu att införlivas i AFU:s bibliotek.

Intressant sortering.

När vi ändå var ute och åkte körde jag och Anneli till Järfälla för att göra ett bankärende och för att äta lunch. Vi kikade också in på Stadsmissionens andrahandsbutik där jag hittade ett par dvd-filmer till AFU (bland annat ”Alien blood”) och Anneli en ugnssäker form som ska ersätta en exakt likadan som råkat gå sönder.

Något hade sorterat böckerna efter färg istället för  ämnen och det är ju snabbt och fint men antyder kanske att personalen i den här butiken inte har så mycket koll på själva innehållet. Mig hjälpte det i alla fall inte eftersom jag väldigt sällan är ute efter ”en röd bok”.

Gott!

Egentligen hade vi tänkt att äta på O’Leary’s men på vägen dit passerade vi (inte) Re:bel Kitchen som Markus rekommenderat tidigare. Så vi slank in och åt var sin ordentligt tilltagen skål med nudlar, grönsaker, kött (i mitt fall), ägg och god sås. Kan rekommenderas. Lite som att få sin macka hopplockad på Subway men här var det alltså annat som låg i de olika skålarna bakom disken.

Maten plockas ihop.

Anneli handlade också blommor och så gjorde vi ett kort stopp på Coop i Vällingby centrum, sedan till macken för att tanka och så hem där vi blev stående på vår gata och pratade med vännen Peter som var ute med hunden.

Jag har också skrivit klart och tajmat mitt föredrag inför i morgon, platsen är Solnahallen. Nu ligger presentationen i den bärbara datorn.

I kväll var vi bortbjudna till grannar (Maria och Kalle), tillsammans med Ylva, och det blev tapas, en suverän korvgryta och cava i olika varianter som vi kunde diskutera och smaka på.

Samlade vid bordet: EvaMia, Ylva, Per, Anneli, Maria och Kalle.

Det blev en riktigt rolig och pratsam kväll där allt från amerikansk politik till katalanska vinodlingar kom upp. Cavan hade Maria och Kalle själva importerat och nu fick vi möjlighet att smaka på flera sorter.

Det här är ju ett gäng som vi träffar då och då, inte minst när det vankas surströmming.

Vi tog oss i alla fall hem så att vi var tillbaka före midnatt. Och Ylva stannar över natten.

Loading