Dagsarkiv: 7 april 2024

Föredrag i Solna och teater i Uppsala

Mitt föredrag teckentolkades.

I dag höll jag föredrag på Harmoni Expos scen i Solnahallen. Det blev ett kort prat mellan 12.30 och 13.00 och sedan fortsatte jag, Fred Andersson och Jimmy Beris från UFO-Sverige att sälja böcker vid ett bord intill mässinformationen. Något va började med redan före föredraget – och intresset för vårt lilla oansenliga bokbord var stort, de sista ufomuggarna försvann i ett nafs och en hel hög av min böcker.

UFO-Aktuellt sålde vi till extrapris eller gav bort och alla som visade minsta intresse fick med sig UFO-Sveriges fina informationsbroschyr.

Jag, Serafia Andersson, Fred Andersson och Jimmy Beris.

Jag vet inte hur många som kom fram och ville prata, många var det. Många ville dessutom ta selfies, få boken signerad eller berätta om sina egna ufoobservationer.

När jag skulle gå till toaletten kom en kille rusande efter mig samtidigt som han ropade ”är du ufomannen!” och det förstod jag snart att jag nog var. Väldigt många hade sett mig och Fred i TV4-serien och det var en oerhört positiv stämning runt vårt bokbord.

Anneli och Ylva gick runt och tittade på mässan och Anneli fixade dessutom lite mat åt mig som jag åt vid bokbordet eftersom jag inte kunde lämna det.

Det var spikat när jag fick prata från stora scenen.

Själva föredraget var på stora scenen berättade om AFU, det som händer i USA, filmserien med Felix Herngren och ett par intressanta svenska ufofall, bland annat ett som jag aldrig tidigare pratat om. Och det var spikat. Alla sittplatser var fyllda och det stod ett trettiotal personer bakom och lyssnade. Det var nog cirka 130 personer allt som allt.

Roligt att så många kom.

Dagens roligaste möte var nog en döv kille som med hjälp av tolk kom fram och berättade att han vuxit upp i det hus på Stenbockens väg där jag och Anneli nu bor. Så häftigt! Och jag minns att det gick slingor i listerna runt hela huset som var till för en hörselskadad. Vi pratade en bra stund och jag var så glad att han kom fram och hörde av sig.

Jag och Per-Uno Fransson.

En hel del kända märken dök också upp som Per-Uno från Västerås (som håller kurser på andra planeter och som jag mött många gånger när jag hållit föredrag för slagruteföreningen) och Max Magnus (som numera heter Mitra) som är en gudabenådad konstnär men som nu övergått till att handla med bilar. Jag blev intervjuad av Tanja Dyredand som sände direkt på Facebook och ni kan se hennes bild på oss och gänget längst ned i bloggen.

Ett par kom fram och brättade att de kommit till mässan enkom för att lyssna på mig och jag fick så mycket positivt att det räckte och blev över. Det här är ju en ”andlig” mässa vad allt det innebär med kristaller, reikihelare och annat. Så varför är UFO-Sverige här? Jo, för att vi vet att många av besökarna är intresserade av ufo och att vi kan visa att det går att ägna sig åt frågan på ett seriöst sätt. Vi står för vår linje och den visade sig locka mängder av nyfikna.

Märkligt nog var alla överens om att det var färre besökare på mässan i år än förra året. Jag trodde att sådana här frågor intresserade allt bredare grupper.

En timma, lite drygt, efter föredraget åkte jag, Anneli och Ylva till Uppsala (Fred och Jimmy höll stånd vid bordet ett tag till) för att gå på “Teatersport” med Pia Johansson i Uppsala och det var en helkul och häftig föreställning som nästan helt byggde på improvisationer.

På plats i salongen.

Scenen var intim och gled sömlöst över i första publikraden. Salongen var heller inte stor och för oss som satt på fjärde raden kändes det väldigt familjärt. Tiden gick ultrasnabbt och pausen kändes egentligen inte särskilt nödvändig men då fick vi chansen att prata med lite folk som vi tidigare inte träffat. En av dem kände igen mig och kom till slut på att det var från teveserien.

”Teatersport” var en ovanlig föreställning där publiken används som både skådespelare och som inspiration till vad som ska spelas upp. Vi hade 90 riktig häftiga minuter som avslutades med att vi fick hjälp att fiska upp Gunillas väska som ramlat ned under läktaren. En av teaterns anställda ålade in och fick tag på den och när vi kom ut mötte vi Pia Johansson själv och så kunde vi ta en bild med henne.

Pia Johansson var så bra! Jag, Gunilla och Anneli flankrerar.

Efter teatern gick jag, Anneli, Ylva och Gunilla på Amazing Thai på Dragarbrunnsgatan 46 ett kvarter bort och där tog jag en Khao Pad med kyckling och Anneli en Sataykyckling. Och sedan åt vi i lugn ro, pratade och efter maten var det bara för oss ”stockholmare” att köra mot söder igen. Vi lämnade av Ylva i Solna och sedan var det skönt för mig och Anneli att komma hem igen efter en lång dag. Som avslutades med ”Mästarnas mästare”.

Och skönt också att sitta i soffan en stund – sedan blev det tidig sänggång. En sak är säker: Det är alltid roligt att åka till Uppsala.

Tanjas bild på oss.

Loading