Dagsarkiv: 3 april 2024

Uppsala tur och retur

Karl-Axel tittar med skräckblandad förtjusning mot några av våra kassar.

Efter en förnyad holmgång med Stefan i Komethallen, där jag fick se mig besegrad med 15–6, 6–15 och 10–15, var det bara att köra tillbaka hem, slicka såren och packa bilen full med böcker. Där fick jag hjälp av våra gäster som sedan tackade för sig och körde till Lidingö för att träffa andra vänner.

Utanför husknuten stod det klart att påsken var slut då de stackars påskliljorna slokade betänkligt.

Frusna blommor.

Det var isande kallt med noll grader och hårda vindar som gick genom märg och ben. Vinden tog tag i bilen ordentligt på vägen. Väl framme hittade vi en parkering några kvarter från stationen och gick sedan dit för att äta lunch på restaurangen Stationen. Jag tog deras patenterat goda hjortköttbullar och Anneli en chevrevariant.

Klockan 15 parkerade vi utanför Röda rummets antikvariat och bar sedan in hela lasset med kassar till personalens stora förvåning. Ingen kunde fatta hur vår bil kunde rymma så mycket. Karl-Axel var där liksom två av de övriga som jobbar i antikvariatet och nu får vi se hur mycket av det vi släpat dit som de verkligen vill köpa. För den här gången har jag breddat sortimentet ordentligt.

Men Karl-Axel köpte också fyra exemplar av min nya bok plus en av de gamla titlarna som han nu ska sälja till hugade intressenter. Nu har han två sändningar från mig stående och en hel del att gå igenom.

Hörde från Semic att ljudboksvarianten av min nya bok går bra och nästan nått 800 nedladdningar. Dessutom beställer Akademibokhandeln och Adlibris nya böcker hela tiden. Ett gott tecken!

Besök hos Rigmor.

Innan vi lämnade Uppsala tog vi chansen att hälsa på Rigmor som vi känt sedan Luleåtiden. Hon bjöd på snittar, vindruvor och jordgubbar! Rigmor fyller snart år och då ska vi på fest i Uppsala vilket vi se fram emot.

Hemma igen hade jag ett långt samtal med Anders och lite AFU-angelägenheter, bland annat om hur vi bäst ska förvalta vårt bildarkiv.

Thomas Michanek med packade tidningar.

Fick också denna bild från Kenth på rapportcentralen i dag. Nu är UFO-Aktuellt på väg till prenumeranterna!

Allt fler som läst min nya bok hör av sig och det är så många positiva omdömen att jag bara rodnar. Själv tror jag aldrig att något jag skriver ska bli bra. Så här skriver till exempel Håkan, en vän och även han författare: ”Jag är mycket imponerad av din bok, det är fakta och  avslöjande.” En mejlskrivare konstaterar: ”Det är lätt att bli entusiastisk när man läser något som ligger en varmt om hjärtat och dessutom beskrivet och berättat på ett sätt som får mig att formligen vibrera av ’JAAA! Jag med! YES! Håller med!’”

Fick också ett överraskande pappersbrev från en kvinna, som varit med om en ufoobservation och sedan börjat kanalisera text, och som jag hade kontakt med för rätt många år sedan. Hon hade sett det första avsnittet av teveserien och inledde brevet med: ”Äntligen ett utomordentligt program om UFO! Tack för det! Jag har väntat i över 50 år på detta!” Roligt det också.

Sedan har några på nätet fortsatt att sprida lögner om Enigma Labs och om AFU:s samarbete med det amerikanska företaget. Det kan mycket väl komma att bli någon form av rättssak av detta eftersom företaget pekas ut som att det samarbetar med CIA. Jag har skickat över informationen om dessa lögner till företagets vd.

Jag har mött Enigma Labs högsta chef här i Stockholm och sedan vid flera videomöten. Det vi kom överens om var att mot ersättning skanna rapportmaterial åt företaget under 11 månaders tid. Något AFU gjorde. Detta informerade jag UFO-Sveriges styrelse om den 16 oktober 2022.

Sedan har jag tagit kontakt med en rad ufoorganisationer (Bufora, Contact, sedan länge avsomnade grupper med flera) och fått deras tillstånd att skicka deras rapporter till Enigma Labs. Vi har inte skickat några av UFO-Sveriges rapporter däremot de (för alla som vill) öppna militära rapporterna som vi har en kopia av från Krigsarkivet.

I det omfattande kontrakt som finns mellan AFU och Enigma Labs görs klart att inget av detta får delges tredje part innan alla personuppgifter tagits bort. Enigma Labs planerar också att publicera dessa anonymiserade rapporter i en förkortad form i en app. Vilket varken jag eller Anders Liljegren på AFU tror är möjligt av tekniska skäl.

När rapporterna har anonymiserats ska de i den formen skickas till AFU så att vi kan publicera materialet på det sätt som vi finner.

Nå, hemma har jag fortsatt svara på mejl och även läsa igenom ett reportage med Felix och mig för tidningen nära. Nu har vi båda läst och godkänt så det kommer väl att publiceras i tidningen efter det att serien är slut.

Framåt 23.30 blev det sängen efter att jag hållit Anneli sällskap i tevesoffan en stund och klistrat in rymdartiklar från 1957 medan hon såg på en serie på Play.

Loading