Dagsarkiv: 17 april 2024

Rix FM, långt AFU-möte och Anneli hem!

I studion med Martina Thun.

Frukost, tog ner tvätt, svarade på mejl ringde Sören Persson i Mariestads Astronomiska Klubb för att förnya mitt medlemskap och så talade jag med Sector Alarm eftersom jag trodde att batteriet var slut i en rökdetektor. Den började ju tjuta när jag skulle lämna huset för att åka till Sala i söndags och sedan dess har den legat i garaget för att jag skulle slippa höra den.

Men, men, batteriet var okej visade det sig, istället hade detektorn tappat kontakten med nätet och då gett ifrån sig dessa ljud. Så nu är den återställd och allt är frid och fröjd. Och tyst.

Klockan 10 till 12 var jag med på videolänk när Anders och Thomas satt i Hyresbostäders lokaler i Norrköping tillsammans med Tomas Lindquist från just Hyresbostäder och Inger Stern från Brakeley. Mötet handlade om de ekonomiska förutsättningar för en AFU-flytt till Ringdansen samt, mellan 13–14.30, om vad huset tål och vilket brandskydd det finns där.

Medan Norrköpingsgänget gick på lunch åt jag rester och pratade med Christian Umeland och Anders Berglund som lovade att ta över en del av Thomas Michaneks uppgifter inom UFO-Sverige så att Thomas kan ägna sig åt att leda planeringen av vårt Ringdansenprojekt.

Christian berättade också hur en mycket märklig person kontaktat honom och spridit lögner och förtal om mig och det är inte svårt att bli besviken på mänskligheten när man håller på med ufofrågan. Som tur är består UFO-Sveriges styrelse av en grupp vettiga och sansade personer som vet att skilja på fakta och fantasi. det är mer än vad man kan säga om vissa andra.

Klockan 15 blev jag upphämtad av en taxi och körd till Rix FM:s lokaler på Ringvägen där jag 16.05 och en kvart framöver samtalade med programledaren Martina Thun om TV4-dokumentären och min nya bok. Det är långt ifrån första gången jag är med i kanalen och det är alltid lika roligt att prata bort en stund med roliga och skarpa Martina.

Framträdandet spädde på mejlskörden ytterligare och ni kan lyssna på inslaget här.

Hemma igen var Anneli tillbaka från sina dagar i Mariestad där hon har ordnat med allt det praktiska när det gäller Railis bortgång och begravning. Härligt att få hem henne igen och att slippa gå och lägga sig ensam. Vi lagade mat och satt och pratade vid matbordet en bra stund och framåt kvällen, sedan vi ringt och gratulerat Åsa i Örebro som fyller år, blev det finalen på ”Mästarnas mästare” där vi båda visste att Anja skulle vinna men det var spännande ändå!

Under kvällen fick jag en fråga från en svensk som hade en vän i USA som tagit en film av något i skyn. För mig såg det ut som en raketuppskjutning och när jag fick datum och tid så visade det sig också ha gjorts en uppskjutning från Cape Canaveral just då. Jag skickade alla uppgifter till mannen men vet inte vad hans kamrat tror om dem.

Blekingebilden.

Fick också en annan bild från en kvinna i Osby som hade sett teveserien och undrade över en bild som hennes dotter tagit för några år sedan. Ni kan se ett utsnitt av den här ovan. Kvinnan tyckte sig se en person under det starka ljuset mitt på vägen. Nu kom vi fram till att det nog snarare rörde sig om effekter som uppstått i det skrala ljuset och att kameran rört på sig under exponeringen.

Fick också ett mess från en tidigare arbetskamrat som hade tipsat en kamrat till henne om att hon kunde ge mig (och AFU) de böcker som hon var på väg att rensa ut men inte ville kasta. Så jag ringde henne och bestämde tid för upphämtning i Bagarmossen.

Klockan 23 blev det sängen och nu läser jag om Princip och själva mordet i ”1914”. Fantastiskt detaljrikt och kunnigt.

Loading