Dagsarkiv: 13 april 2024

Anneli till Mariestad och vi till Göta Lejon

”Lazarus”-ensemblen tackar publiken.

Efter frukost pratade Anneli med sin bror Thomas som suttit hos Raili de två senaste dagarna sedan vi åkte tillbaka till Järfälla i torsdags. Nu var han tvungen att åka tillbaka till Malmö samtidigt som Raili börjat andas sämre. Så när Anneli frågade mig vad jag skulle ha gjort i hennes ställe svarade jag, åk.

Efter en snabbpackning körde jag Anneli till pendeltåget och snart var hon på väg till tåget och vidare färd till Skövde där Lenas yngsta son rasmus hämtade henne och körde till Ullerås där hon kunde träffa Thomas en stund innan han åkte.

Sedan har Anneli varit där hela dagen medan jag och gästerna lagade lunch där Markus var förste kock. Men efter lunch gav också han sig iväg.

Bra utsikt mot den stora duken och scenen.

Vi andra, Ylva, Niklas, Claes och Åsa, hade biljetter till David Bowie-föreställningen ”Lazarus” på Göta Lejon där Niklas tog över Annelis plats och där vi hade platser på balkongens första rad med en perfekt utsikt över scenen.

Samlade för föreställningen.

Det ovanliga med stycket, som var ett slags teatermusikal med Bowielåtar, var att större delen av de 105 minuterna utspelade sig på en filmduk där vi fick se skådespelarna. I slutet blev duken halvgenomskinlig och då kunde vi se både skådespelarna på scenen och den filmade bilden av dem. Inte så dumt faktiskt.

Det hela blev en lätt surrealistisk och väldigt poetisk föreställning som inte alltid hade en glasklar handling som som blev till en fin upplevelse.

Efteråt gav sig Niklas iväg för att äta och sedan träffa kompisar medan vi körde hem för att laga mat. Närmare bestämt en fiskgryta på lax, torsk, fina räkor, rotsaker, som inte gick av för hackor! Den var signerad Anneli men med Ylvas och Åsas finstämda förverkligande nu när Anneli inte kunde vara med. Mycket god!

Otroligt god!

Till efterrätt blev det glass och sedan tittade vi på ”Ufo-mysteriet” (del 3) som alla redan hade sett men med mig som bakom kameran-kommentator som kunde berätta saker som inte syntes i teve.

Vid 23 tog vi ett högtalarsamtal med Anneli som kunde berätta att Raili fortsätter att andas dåligt. Anneli kommer att sova i samma rum som sin mamma också den här gången.

Sist på kvällen tog jag hand om en massa epost och nya bokningar där jag ska hålla föredrag i höst. Just nu kommer det så många mejl att det är lite svårt att hinna med alla på ett vettigt sätt.

Loading