Ny meteor & meteorit

Också i kväll fick jag in en rapport om en ljusstark meteor. Den här gången från en man som jag tidigare haft kontakt med i samband med att han observerade ufoballonger i centrala Stockholm. Klockan 19.20 befann han sig i en båt inte långt från Dalarö då en meteor kom farande i 45 graders vinkel ned mot horisonten i söder.  Mannen beskriver den som stark som en lampa och kunde se den i cirka två sekunder.

Innan jag kom så långt som till jobbet satt jag med UFO-Aktuellt några timmar. Ytterligare några sidor blev klara och nu har jag också fått Rapportcentralen Noterar från stackars sjuke Tobias. Nu väntar jag bara på Presspegeln så har jag allt material.

Anneli lagade köttsoppa som vi åt till lunch men då hade Markus redan gett sig ut på golfbanan laddad med ett antal amerikanska pannkakor i en slags brunch. Anneli själv drog till skogs och plockade nästan fyra liter svamp till trots att vi knappast behövde det. Men det var skönt väder för en skogspromenad tyckte hon.

På jobbet fick jag ett intressant tips från Per Olaisen som mejlade följande länk där det finns en artikel om svårigheten att kommunicera med utomjordingar. Och läser man den så fattar man hur svårt det faktiskt kan vara. Dessutom facebookade (heter det så?) vännen Per Erik Tell i Göteborg en länk om att en man i södra Norge hittat en järnklump på sin tomt som kan visa sig vara en meteorit.

Nyfiken på sådana nyheter som jag är så ringde jag upp mannen som visade sig vara ordentligt lomhörd och som knappast svarade på en enda av mina frågor men som tur var berättade han lite ändå. Bättre gick det med astrofysikern som ska undersöka metallklumpen som pratade länge och gärna och som lovade messa mig på torsdag när analysen är klar. 58 minuter efter jag fick tipset var min artikel ute.

Har också haft mejlkontakt med en kvinna som var på mitt föredrag i Malmö förra helgen. Hon är övertygad om att flygplan släpper ut kemiska medel över oss, ni vet så kallade chemtrails. Det tror inte jag.

Kvällen på jobbet var rätt lugn annars. Var på La Barca och tog en pizza i min ensamhet men väl där upptäckte jag den gamle DN-medarbetaren Bosse Ormeryd så jag satte mig hos honom och pratade en stund medan pizzan förvaltades på bästa sätt. Nu är det snart slut på det här passet. Nästa vecka väntar ufojobb på lite olika sätt. Mest en massa skrivande.

Till sist så är våra vänner konspirationsivrarna igång igen. På en video som publicerades på YouTube i går (ni kan se filmen här nedan) och som uppmärksammades i australiska medier i dag syns hur någon photoshoppat bort ”ett stort föremål i rymden” som gömde sig bakom Saturnus måne Dione. Bilderna är tagna av Nasas Cassini-sond. Bevisen ser som vanligt övertygande ut – så länge man inte vet något om hur just denna rymdsond tar sina bilder.

När så personen (Emily Lakdawalla) som gjort sig ”skyldig” till bildbehandlingen gick ut och berättade hur den gått till och varför den var gjord så var det givetvis många som ändå inte trodde på det. Återigen visar det sig att konspirationsteorierna kring Nasas bilder från solsystemet bygger på okunskap hos dem som hittar på dem. Och när svaret kommer så väljer man att inte tro på det. På så sätt får den som anklagar alltid rätt.

Den som vill fördjupa sig ytterligare i hur Cassini tar sina bilder kan läsa en artikel av Emily Lakdawalla på The Planetary Societys hemsida.

När jag kom hem vid 01.30-tiden var Niklas vaken så vi gick ut på bakgården och tittade på stjärnor en stund. Det var inte riktigt klart men vi kunde i alla fall spana in en del stjärnbilder, Plejaderna och så Jupiter som lyser starkt. Trevligt att stå där med Niklas i kylan var det i alla fall.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ydsee9OASMY[/youtube]

Loading