Lägenhetsrensning

annelistadar1101

Vid nio i morse åkte jag och Anneli ner till Mariestad för att fortsätta gå igenom och rensa ut i mammas lägenhet. På vägen stannade vi till hos Irre och Owe i Kolbäck för att lämna några lådor böcker. Deras galna vinthundar for som smörklickar i en varm panna över gården och fram till grinden. Det var ett under att ingen av dem gjorde sig illa.

Innan vi åkte till Borgmästaregatan för att fortsätta röja åt vi lunch på kinarestaurangen på Viktoriagatan. Fick ett gäng segfriterade kycklingbitar som inte gick in på topp tio. När jag gick ut till bilen, lite före Anneli som skulle till Ica Oxen för att handla sopsäckar, sprang jag på en bilist som var i god färd med att köra rakt mot enkelriktat på gatan. Det visade sig vara Liselotte Granath som jag känt i en herrans massa år och vi hann i alla all byta ett par ord innan allt för många arga bilister ville ha henne ur vägen.

En annan vän, Bosse Magnusson, ringde och dök sedan upp en sund för att hjälpa oss att bära ut en byrå som vi körde ut till Annelis mamma där vi bara vände för att åka tillbaka och fortsätta jobba.

Det är verkligen med blandade känslor som vi sorterar saker. En del kommer att kastas, annat går till Kyrkan Loppis och ytterligare en del behåller vi själva. I slutändan blir det säkert en del som kommer att säljas också. Allt jag tar i har ju sina minnen och det gäller att inte bli sittande och bli sentimental. Men en del åker med till Järfälla för vidare beslut utan att jag egentligen tror att jag måste spara på det.

/…/

Nu är vi färdiga för i dag och har åkt till Ekby och Raili igen för att bo över natt. Det blev lite kvällsmat och sedan en stund i soffan framför ett nytt avsnitt ”Morden i Midsomer”. Lagom efter en lång och tung dag.

Loading