Städdag 2

bossemlyfter11

I dag har vi fortsatt städa ur mammas lägenhet. Första anhalt var Tidan med en billast med böcker till Böckernas Hus och sedan raka vägen tillbaka till Mariestad. Bosse Magnusson blev dagens hjälte då han inte bara ställde upp och hjälpte oss utan dessutom fixade en liten lastbil från jobbet så att vi kunde köra flera lass till tippen och till Kyrkans Loppis. Ni kan se honom i fullfärd med att lyfta in en bokhylla som vi körde till återvinningen. Hyllan stod i mammas teverum och har varit där sedan vi flyttade in 1969 eller möjligen året efter. Här stod böcker som mamma läst och sådana som jag läst. Pappa var inte någon bokläsare och jag kan faktiskt inte påminna mig att han läste en enda bok under åren.

Vi plockade och sorterade både inne i lägenheten och nere i källarförrådet men också ute i ett förråd på gården där jag fick vada fram i snö för att komma in. Nu hade jag städat ur det mesta från just det förrådet tidigare men här finns ett skrivbord och ett skåp som inte var i något bättre skick. Jag och Bosse kånkade ut dem efter att ha slagit dem i mindre bitar.

På Kyrkans Loppis blev de glada över våra turer och vi har verkligen försökt att slänga så lite som möjligt. Bosse själv fick mammas cykel till sin dotter som fått sin stulen nyligen och grannen intill fick en massa sygrejor och lite annat. Mariestads Båtklubb fick ett frysskåp. Raili tog hand om mammas storarumssoffa och pappas fåtölj. Det känns verkligen bra att saker kommer till nytta nu.

Själva packade vi med så mycket som vi ville behålla i denna andra tur från Mariestad och nu står det nere i vår källare. Det finns en del kvar som vi inte har bestämt hur vi ska göra med ännu och det återstår en hel del att gå igenom innan vi har klara med urvalet.

På vägen hem stannade jag och Anneli till i Örebro och tog var sin hamburgare på Max. Det blev ett stopp även i Ufostugan i Enköping för att plocka med några lådor med senaste numret av UFO-Aktuellt men sedan var det skönt att komma hem. Pojkarna, som haft ett par föräldrafria dagar, hjälpte till med att bära in det vi hade i bilen.

Innan kvällen tog slut inträffade en mindre olycka då jag råkade stöta till vårt vitrinskåp med en stol så att en hylla i det rubbades och tippade. Resultatet blev att tre–fyra glas gick i kras vilket var trist eftersom några var rätt dyra. Men det kunde ha slutat betydligt värre. Nu måste jag se om det går att göra skåpet säkrare eller om det blir till att köpa ett helt nytt.

Loading