Ingemar

Natten till i dag, klockan 03, gick Annelis pappa Ingemar bort. Så nu har vi båda förlorat var sin förälder inom några veckor. Ingemar var sjuk och allt mera dement och han hade svårt att känna igen de flesta av oss. Sista dagarna drev han allt längre in i ett sömnliknande tillstånd och var inte längre kontaktbar. Men det gör inte sorgen och saknaden mindre.

Anneli har suttit tillsammans med sin mamma och Thomas hos Ingemar under några timmar nu på förmiddagen och när jag pratade med Anneli för en stund sedan så var hon samlad men ledsen. Det känns konstigt att vi plötsligt bara har Annelis mamma kvar i Mariestad nu. Ingemar var alltid trevlig och positiv och vi tyckte så mycket om honom hela familjen. När han blev allt mera glömsk och sedan förvirrad var det svårt för Raili att se sin man förvandlas. Jag och mamma pratade mycket med henne om detta eftersom vi sett samma sak hända med pappa.

Själv har jag hållit i ett möte med grannarna här hemma, ett möte om den planerade vägen som ska förstöra en del av vår skog bredvid där vi bor. Vi kommer att överklaga det beslut som hittills har tagits och framför allt inrikta oss på att få ett bra bullerskydd.

Har också kikat lite på småfåglarna utanför vårt fönster (bilder nedan). Ännu så länge räcker maten åt dem men vid 18-tiden fick jag och Markus gå ut och skotta fram en gång som mera liknade en skyttegrav från första världskriget så att vi kunde ta oss fram till fågelmaten och fylla på. Vi skottade också rent uppfarten och en annan gång till komposten. Det var säkert en halv meter med snö där det blåst ihop som mest.

Utan Anneli hemma så är det jag som har lagat maten. Lunchen blev ett ihopplock av julens sista rester och kvällsmaten potatisbullar med bacon. Drack en Mauldons Suffolk Pride som var alldeles utmärkt. Sedan har jag ägnat några timmar åt att röja mitt skrivbord, vilket innebär att jag svarat på fem brev, klistrat in urklipp och plockat in papper på rätt plats i sina pärmar. Och så ringde jag upp en man i Växjö som tog en bild av vertikalpelare samma dag som jag gjorde. Kan komma väl till pass i nya boken.

I säng efter 01 efter en avslutande skinkmacka och Simpsons med pojkarna i soffan.

Ingemar Åstebro.

ingemarastebro

En liten blåmes passar på att äta utanför vårt fönster.

birdfeeder1101_02

En nötskrika på plats vid fågelmaten.

birdfeeder1101_01

Markus skottar skyttegrav.

markusskottar110106

Loading