Dopp i grytan

Sov alldeles för lite i natt eftersom jag blev sittande uppe med pojkarna och åt ett par skinkmackor (sista julskinkan) och såg på ett par avsnitt Simpson’s vilket gjorde att klockan blev 02.30 innan jag knoppade in. När Markus väckarklocka av någon obegriplig anledning gick igång före 09 så kunde jag inte somna om. Så det var bara att gå upp.

Väl uppe pratade jag en god stund med ufovännen Sven i Falköping och sedan med Anneli som är kvar i Mariestad för att hjälpa sin mamma efter Ingemars död. Men i morgon kommer hon tillbaka hem igen. Fixade lite blandmat åt pojkarna och mig vilket innebar en sista dopp i grytan för min del och nudlar, korv och lite annat till Niklas och Markus.

I dag var det enklare att ta sig till bussen efter pojkarnas skottningsinsats i går. Nu fanns det en gång genom snövallen på väg mot hållplatsen som det bara var att traska rakt igenom. Snyggt jobbat!

När en politiker skjuts eller attackeras är det alltid en stor nyhet. Så när den demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords sköts i huvudet av en 22-årig man i Tucson på lördagskvällen blev det vad jag kom att ägna större delen av arbetsdagen åt, fast jag hann även med att intervjua Sveriges ambassadör i Algeriet Eva Emnéus och skriva om Wikileaks.

Men mordförsöket på Giffords var alltså det ämne som jag följde på Sky, nättidningar och Twitter. Det blev tre olika artiklar. En om själva händelsen, en om 22-åringen och en om ett ögonvittne. Informationen var lite skakig i början då sheriffkontoret i Tucson först gick ut med att hon var död, vilket hon alltså inte var. Som tur var så fungerade inte min kollega Roberts försök till flash då han skulle sända ut detta. Ibland är man tacksam när tekniken strular.

Innan det hela brakade loss hann jag iväg till La Barca med L-O för en bit mat. Tog falukorv med stekt potatis och ägg men fick också halva L-O:s oxfilé vilket jag tackade för.

Loading