Anneli hemma igen

Så var ordningen återställd och hela familjen samlad igen då Anneli vid lunchtid kom tillbaka från Mariestad. Jag och pojkarna hjälptes åt att bära ned en massa kassar med saker från mammas lägenhet och Anneli började fixa köttfärslimpa som vi ska ha till lunch.

Jag har suttit en stund på morgonen och jobbat med planeringen av kapitlen till nya boken. Men jag tvivlar på att jag kommer att få så mycket skrivtid innan det är dags att åka till Örebro för föredrag på torsdag och sedan mammas begravning i Mariestad på fredag. Jobbar ju både måndag och tisdag dessutom.

Så i dag fick vi ordentlig mat istället för mina rester och pastavarianter då Anneli gjorde köttfärslimpa, något hon är riktigt bra på, med kokt potatis innan hon körde mig till tunnelbanan. Pojkarna var kvar hemma och plockade ner dekorationerna ur granen och släpade sedan ut vad som blev kvar av det barrande trädet på gården. Vågar inte tänka på hur mycket barr det blev över allt efter den färden.

På vägen till jobbet hade jag ett långt samtal med Tage Bång, ordförande i Skaraborgs UFO-förening. Han har ringt runt till de flesta av sina undersökare och alla verkade vilja ställa upp och jobba vidare för UFO-Sverige, vilket givetvis var roligt att höra. Bytte också några ord med Anders på arkivet.

På jobbet blev det fokus på dödsskjutningarna i USA även i dag. Hann iväg till La Barca för en pizza men L-O fick gå före eftersom jag hamnade mitt i en direktsänd presskonferens från sjukhuset i Tucson. Förutom Tucson blev det en artikel om en svår flygolycka med 70 döda i Iran.

Och så gjorde jag min första nästan-vurpa för den här säsongen. För det var en riktig giftig isfläck på väg ut från tunnelbanan vid Rålambshovsparken. Viftade med allt jag hade och under en tiondels sekund hade jag bara markkontakt med yttersta spetsen av min sko men lyckades upphäva gravitationens sug och höll mig upprätt. Några som gick före mig vände sig oroligt om efter att ha hört mig hojta till.

Loading