Fate

Försökte börja göra i ordning mitt föredrag som jag ska hålla i Örebro på torsdag men kom inte så långt eftersom begravningsbyrån ringde om de sista detaljerna kring mammas begravning nu på fredag. Sedan kom Anneli hem ordentligt snuvig eftersom hon inte orkade jobba med näsa rinnande hela dagen.

Pojkarna började skolan igen i dag efter ett långt vinterlov. Markus kom hem tidigt medan Niklas ännu inte har dykt upp.

Jag har i alla fall lyckats konvertera en skum fil med ett register över tidskriften Fate till wordformat vilket var bra. Den kan komma till nytta både för mig och för AFU så jag mejlade över den till Anders också. Fate har länge varit en tidskrift full av forteana och ufomaterial som är en viktig historisk källa. AFU har en stor samling fate och när jag och Anders Persson var i London i november ingick flera hyllmeter av tidskriften i den donation som vi fick av Hilary Evans.

Under kvällen har jag, förutom att jobba givetvis, också försökt förmå en person som mejlat mig att inte resa hela vägen till Niagarafallen för att titta efter ett ufofenomen som han sett på sajten Above Top Secret. Filmen som ligger där tillhör väl inte kioskvältarna. Istället är det tydligt att den föreställer att par strålkastare från ett kasino i staden som lyser upp några moln.

Lokaltidningen Niagara Falls Gazette har uppmärksammat det hela och även där framgår det att ”fenomenet” är knutet till strålkastarna. Men killen verkar ha bestämt sig för att åka och det är ju inte mycket jag kan göra något åt. Vi hade i alla fall en lång serie mejlutbyten.

På jobbet har det varit mycket att skriva om, inte minst Jared Lee Loughner, 22-åringen som sköt ihjäl sex och skadade flera svårt i Tucson i lördags. Jag har bland annat intervjuat Jan Joel Andersson som är forskningsledare på Utrikespolitiska institutet i Stockholm och som befann sig bara ett par hundra meter från den plats där Gabrielle Giffords sköts ned i lördags.

Kvällens måltid intogs återigen på La Barca, nu med Staffan som återvänt från ledighet. Det blev en Husets toast som jag verkligen kan rekommendera. Oxfilén var perfekt.

Loading