Örebro

orebrosekter110113

Om några timmar håller jag ett föredrag om sekter i Örebro, ett föredrag som är för ett slutet sällskap i en lokal i anslutning till stadsbiblioteket. Men förmiddagen har jag ägnat åt att skriva mejl och att undersöka hur vi inom UFO-Sverige bäst ska kunna använda våra mejlinglistor och vårt forum. En fråga som nu hamnar på dagordningen vid styrelsemötet i Ängelholm den 22 januari.

Det är roligt när medlemmar vill diskutera och det måste vi se till så att alla som vill också kan göra. Baksidan kan dock bli att de som inte är lika engagerade får sin mejlboxar fullproppade. Denna avvägning är något som vi nu måste ta upp. Sedan vill vi ju gärna att så många som möjligt använder sig av vårt forum som i dag är ganska dött trots att ämnet borde locka många. Också den frågan kommer vi att prata om i Ängelholm.

Har även förnyat min prenumeration på alltid intressanta Fortean Times, den tidskrift tillsammans med New Scientist (och så UFO-Aktuellt och UFO-Raden förstås!) som jag inte kan klara mig utan. Fortean Times är aktuell, fördjupande och roande i alla de ämnen som intresserar mig. Rekommenderas!

Har också packat för resan till Mariestad och mammas begravning på fredag. Niklas kom just hem efter ett långt matteprov som han kände sig nöjd med och sitter nu och spelar piano i sitt rum. Markus plockar vi upp på vägen så snart Anneli kommer hem.

/…/

Det blev ett par trevliga timmar i Örebro där ett nätverk med kvinnor hade anlitat mig för att prata om sekter. Anneli åkte vidare till Claes medan jag och pojkarna mötte Åsa i dörren till biblioteket och så gick vi upp en trappa där jag skulle träffa tjejnätverket. Och efter att ha fått ett par smörgåsar så drog jag igång mitt nästan två timmar långa prat inför en nyfiken och frågvis liten skara på elva personer i ett konferensrum. Några av dem kan ni se på bilden ovan.

Roligast var kanske att Niklas och Markus var med och lyssnade och att de båda tyckte att det var riktigt intressant. Markus sa att min ”lektion” var bättre än de flesta i skolan! Ett bra betyg.

Kvällen har vi tillbringat hos Raili i Ekby. Alltid skönt att komma dit. I morgon blir det mindre trevligt, begravningen av mamma väntar i Skogskapellet. Medan Niklas satte sig och spelade piano en stund så slog jag mig ned i köket och gick igenom det tal som jag planerar att hålla vid mammas kista i kyrkan. Låg och funderade på vilka saker jag absolut inte ville glömma att säga innan jag somnade en bra sund efter 01.

Loading