Mammas begravning

mammaskista110114

Efter frukost så tog vi på oss våra begravningskläder, jag, Anneli, pojkarna och Raili. Sedan satte vi oss i två bilar och körde in till Skogskapellet. Vi behöver bilarna efter begravningen för att hämta möbler och kläder i Ullervad från den lägenhet där Ingemar bodde sin sista tid. Och nästa fredag blir det hans begravning. Vi var framme vid kyrkan lite före 12.30. Jag gick in till mammas kista och ställde ett porträtt av henne framför den och tog några bilder. Prästen, kyrkoherde Willem-Jan Fens, kom en kvart senare men då hade redan många av de drygt 30 begravningsgästerna hunnit komma.

Vänner från Viktorigatan, symöteskamrater, en arbetskamrat från Johannesberg, släkt, andra vänner som har känt mamma ibland länge och ibland bara under några år.

Det blev en fin och värdig begravningsakt och alldeles innan alla skulle gå fram för att ta avsked höll jag ett kort tal på fyra-fem minuter vid mammas kista. Jag berättade några minnen och försökte beskriva den mamma som jag älskade av hela mitt hjärta under hela mitt liv. När jag stod där så ville jag verkligen inte bli för ledsen eftersom jag ville säga det jag skulle så tydligt och klart som möjligt men jag tror att det gick bra.

Sedan gick vi fram hela familjen och tog farväl, lade våra rosor på kistan och tog det sista av alla farväl.

Samlingen på församlingshemmet i Mariestad blev också den fin. Jag hann prata med vänner och släktingar medan vi åt smörgåstårta. Det blev en bra dag som hedrade mammas minne på ett väldigt fint sätt.

Efter att ha hämtat Ingemars tillhörigheter och kört ett bord till Kyrkans Loppis, så var det skönt att komma ut till Ekby igen och bara ta det lugnt. Se lite teve och till sist bada bastu med Niklas.

Loading