Jungfru Maria på bild

Givetvis fortsätter detaljer att krångla till sig när det gäller Norrlandsexpeditionen. Det är väl så det är när en så pass omfattande och personalkrävande expedition ska utföras. För i förmiddags hittade jag ett mejl från killen som ska (skulle?) köra upp till Kiruna för att hämta dykarnas material. Det visade sig att han fått ett viktigt jobb och inte kunde.

Jag mejlade men fick inget svar och när jag ringde förstod jag varför. En man svarade att han just då stod på ett tak och arbetade. Men jag hoppas att det ska lösa sig ändå. Han kan ju åka en dag tidigare och plocka upp sakerna. Bara jag får svar!

Ringde Karl-Arne Blom som skannar material åt AFU och han var i fullt arbete. Hade inte hunnit gjort så mycket under sommaren men det visste jag ju redan eftersom det är då han jobbar för fullt. Framåt hösten dyker det upp tid att skanna. Dessutom ville han gärna gå kursen i år igen så snart ska han betala in avgiften. Vilket gör att jag åter påminner dem som tänker gå fältundersökarutbildningen att anmäla sig. Rätt som det är så tar platserna slut.

Slog också en signal till Anders Kjellson, Henry Kjellsons sonson, som så vänligt har donerat Henrys samlade papper till AFU. I dag fick jag nämligen ned alla pdf-filerna på en sticka och postade den till honom så nu kan han stoppa in den i datorn hemma.

På jobbet fick jag ett oväntat samtal från en person som hade fått en ovanlig bild skickad till sig. Bilden kan ni se här nedan. Den ska föreställa Jungfru Maria som uppenbarade sig i skyn över Tensta på söndagskvällen. Jag skrev en blogg om händelsen sedan jag ringt en person inom den kyrka som ligger alldeles intill och det visade sig då att flera av hans församlingsmedlemmar sett Jungfru Maria på taket till kyrkan. Till slut fick jag tag på en man som hade sett jungfrun med egna ögon. Läs gärna min blogg på DN.se om hela historien. (Länken kraschade under natten men jag hoppas den ska funka igen nu på morgonen).

Det är givetvis intressant när sådana här saker händer och jag skulle gärna ha velat vara med i kyrkan i kväll när 500 förväntansfulla samlades där och fick belöning för sin väntan. I morgon blir det bön mellan 19 och 21 igen men inte heller då kan jag gå. Min förhoppning är att de satsar lika hårt på onsdag. Då går jag!

Expressen hade lite svårt med stavningen på förstasidan i dag. Robsinson stod det med stora bokstäver. Jag måste erkänna att jag inte såg det själv förrän sent. Ord som man tror att man känner till kollar man inte stavningen på. Bild nedan.

Kollegan Sigge på DN berättade en spännande observation han och hans bror gjorde i början av juli (någon gång mellan 1 och 5) från sin stuga utanför Grängesberg någon gång vid 23-tiden. Då såg de hur fullmånen (eller åtminstone en väldigt stor måne) plötsligt antog en avlång form och någon minut senare delades i två. Där fanns alltså två månar på himlen. En stund senare flöt de två månarna ihop till en oval igen för att snart återgå till sin normala version. Det hela varade i fem-sex minuter och syntes i västsydväst. Troligen var det en luftficka med varmare luft som orsakade detta fina fenomen denna klara kväll.

Lugn kväll annars med pizza på La Barca.

Den här bilden av ”Jungfru Maria” togs i Tensta i går.

jungfrumaria430

Expressen hade det lite svårt med stavningen i dag. Robsinson? Någon som känner till det programmet?

robsinson

Loading