Helikopter och inomhusgejser

I dag blev det klart att helikoptern som ska ta oss till sjön får flyga trots den pågående Natoövningen. Men som tur är pågår kriget bara under kontorstid mellan 09.30 och 16.00 så före den tiden och efter får vi vara i luften. Eftersom vi är helt beroende av att få flyghjälp ut till sjön så känns det skönt att det inte råder några frågetecken kring detta längre.

Ringde också och talade med P4 Extra-redaktionen om vår kommande expedition och vi kom fram till att de kan göra ett inslag dagen innan vi ger oss av. Så klockan 14.15 den 29 augusti går vi ut i etern. Bara att hoppas att Lotta Bromé är frisk då eftersom det alltid blir bra när hon intervjuar.

För övrigt hade jag tänkt att hinna äta min lunch framför inspelningen av nya ”Dallas” från i går men när jag satt inne vid datorn och skulle svara på de sista mejlen så hörde jag plötsligt ett konstigt ljud som lät som att någon hällde ut ett lass med sten utanför dörren. Vilket inte är direkt omöjligt eftersom jobbarna som byter våra vattenledningar ständigt gräver nya gropar på gatan och sedan häller gruset på andra sidan vår häck.

Men jag kunde inte se någon lastbil. När ljudet kom för andra gången gick jag till ett annat fönster men på vägen dit hörde jag att ljudet kom från toaletten. När jag kikade in där fick jag se hur toastolen förvandlats till en isländsk gejser med vatten sprutande upp ur den! Slängde på locket och rusade ut till en man i hjälm som stod lite längre bort på gatan och tittade ned i en brunn.

Mannen förklarade för mig att de höll på med spolning av ledningarna och om jag hade en sprutande toastol så berodde det på att en ventil som jag hade på taket inte funkade ordentligt. Det var dessutom bäst att jag gick in eftersom de skulle spola en tredje och sista gång. Jag rusade. Väl inne hann jag kontrollera att övriga två toastolar hade sina lock stängda innan helvetet åter brakade löst.

Resultatet blev att jag fick ägna den närmaste timman åt att städa tre toaletter. Hann i alla fall peta i mig lite färdiglasagne och se på Simpson’s innan det var dags att dra till bussen.

Fortsatt reselektyr är Axel Odelbergs ”Vi som beundrade varandra så mycket”. En bok helt i min smak.

I dag skriver SVT om våra dykningar men framför allt om dokumentärfilmarnas arbete. Läs här.

I dag samlades hundratals människor i Santa Maria-kyrkan i Tensta igen, en del säger att det var 1.000 med lika många utanför, för att få uppleva ytterligare visioner där Jungfru Maria visar sig för dem. (Läs min blogg från i går). Flera personer tog bilder även i dag, en av dem, tagen av Teghlat Saum, ser ni här nedan. Jag talade med Teghlat Sauma i kväll och han berättade följande:

–Vid 19-tiden var kyrkan helt full och det var totalt kaos på parkringen utanför. Men inne i kyrkan var det bättre ordning än på måndagen. Framåt 20-tiden började det visa sig ansikten eller konturer i imman på rutorna. Ibland såg man en hel kropp, ibland ett ansikte, som sedan flyttade sig till ett annat fönster.

– När jag själv kom in såg jag ett solklart ansikte – ned till halsen – på fönstret. Utifrån kunde ingen se något utan ansiktena gick bara att se inifrån.

Sedan berättade Teghlat Sauma att hans svåger hade åkt förbi kyrkan klockan 01 natten mot i dag och då sett en kropp i form av ljus som sträckte sig från tak till mark. Den ska ha synts i trettio minuter.

– Sedan kom andra och såg ljus på taket och i natt sover många kvar i kyrkan.

När det gäller Jungfruns återkomst säger Teghlat Saum:

– Vi vill att hon ska visa sig inne i kyrkan. Men folk skriker när de ser något. Folk måste lugna ner sig annars kanske hon inte visar sig. Gör hon det så hoppas jag att hon ska prata också. Vi måste få höra vad hon har att säga.

Vi får väl se hur det går med den saken.

Jo, Västerbottens-Kurien skrev också om min blogg i dag. Och i morgon tar TV4 upp ”Madonnabilden” i Nyhetsmorgon.

Åt på Lilla Asien och passade på att läsa lite mer i boken. Skrev om en planet som ätits upp av sin stjärna. Ett dystert slut som också väntar oss i framtiden. Nu är det här skiftet slut. Inte lika dramatiskt.

Den här bilden togs av Teghlat Sauma i Santa Maria-kyrkan i dag.

mariabild120820

Loading