Planering och kräftor

Man skulle kunna tro att jag inte gör annat än går på kräftskivor och de tre senaste dagarna så har det också blivit så. För i kväll var jag och Anneli bjudna till Ylva där också Rita (snart på väg till Australien) fanns på plats. Vi hade några trevliga timmar tillsammans där jag visade bilder från Australien för Rita och vi pratade om ditt och datt.

Nu har det faktiskt blivit en hel del annat gjort också, mest arbete med Norrlandsexpeditionen. Pratade med vår kock Jocke om hur mycket mat han ska handla och med Steve om hur mycket saker vi måste transportera plus vilken väg vi egentligen bäst tar oss från Skellefteå till Jokkmokk. Det blir över Luleå.

Ett glatt besked kom från Daniel i Kiruna som i dag har kört ned dykarnas utrustning till Porjus. Ett bekymmer mindre tack och lov. Har  skickat ut ännu ett expeditionsmejl till samtliga deltagare som kommer att följas upp med ännu ett i morgon.

Har även börjat plocka fram saker som jag ska ha med mig och när jag ändå sprang omkring här hemma så passade jag på att ta på mina lånade kängor (Tack, Mikael!) för att känna att de satt bra på fötterna. Och det gjorde de. Det lär inte bli något skoskav där inte.

Medan jag jobbade på med Norrland så var Anneli iväg till Dormys med Markus som hängde på låset för att köpa två klubbor på rean. Det visade sig att Dormys inte alls öppnade 9 utan 10 så han fick en bra plats i reakön! Det visade sig att han lyckades få tag på dem och han kom hem med sina fynd, mycket nöjd.

Fick ta fram bågfilen en stund i dag för att korta en skruv på ett litet trebensstativ som jag köpte i Hongkong inför Australienresan 2009. Och efter en del filande så blev det faktiskt kortare och nu kan jag få dit kameran och kan ta med det upp till sjön för att förhoppningsvis kunna plåta lite stjärnor när mörkret faller. Och mörkt lär det bli!

Fick ett mejl från författaren och Bibelforskaren Per Beskow i dag. Per hade följt mina skriverier om Jungfru Maria-visionerna i Tensta och tackade mig för att jag behandlat ämnet på ett bra sätt. Det kändes givetvis bra eftersom Per är insatt i ämnet och har skrivit om just sådana visioner i en bok.

Senare på kvällen damp det ned ett mejl från Sam, J. Lundwall som hade varit i kontakt med en medlem i science fiction-föreningen Club Cosmos i Göteborg (bildad 1954!). Mannen hade hittat en bunt originalmanus från Sam J. till några av hans mest kända böcker och undrat vad han skulle göra med dem. Sam J. undrade i sin tur om vi ville ha dem. Så jag ringde mannen och sa att det ville vi. Nu får Anders Persson hjälpa till att plocka upp dem vid tillfälle.

Nu är klocka efter 01 och jag är inte riktigt klar med allt.

Ylva, Rita och Anneli bänkade vid bordet.

kraftflickor1208

Loading