Nedräkning

Måndag och bara fyra dagar kvar innan vi ger oss av till Norrland och dykningarna i Muddus. Det börjar kännas att det närmar sig och när jag pratade med Steve så insåg vi båda att tiden nu är knapp att fixa det som måste fixas. Dessutom sår SMHI regn mest hela tiden, knappast något som vi hade hoppats på. För säkerhets skull åkte Steve ut och köpte fler presenningar som vi kan huka under.

Själv jobbade jag vidare vid datorn, ringde tidningar och skickade ut mejl, diskuterade en sista minuten-ändring av helikopterlyftet med piloten och drog sedan iväg ett mejl med tidsplaneringen till samtliga deltagare. Allt måste fungera så att vi inte ska missa helikopteravgången.

Har också fortsatt att plocka fram saker som jag måste ha med mig och när Niklas stack iväg till Jakobsberg för att klippa sig bad jag honom att köpa mig en pannlampa vilket kan vara bra att ha. Mörkt lär det ju bli. Måste nog skaffa fler batterier.

Efter en snabblunch framför teven drog jag till bussen där jag ägnade en del av tiden till att ringa och svara på mejl. Pratade också med DN:s teknikansvarige för att få låna Teliabredband för att kunna blogga från sökandet. Det ska vi fixa i morgon.

Mesta delen av kvällen ägnade jag åt att skriva en text som ska in om en dag eller två. Jag kan inte avslöja vad den handlar om men kan lova att den kommer att väcka en del uppmärksamhet. Mindre dramatiskt var det att skriva att lejonjakten i England nu har avslutats. Inget lejon hittat – precis som vanligt när liknande historier kommer i svang. Jag passade på att påminna om en liknande historia i Finland från 1992 som inte heller den resulterade i något lejon.

England har ju sin beskärda del av ABC-katter, Alien Big Cats. Bilder tas, vittnen rapporterar – men ingen katt/lejon/puma fångas.

Åt falukorv och potatismos i kantinen. Överlevde. Trevligt att träffa Bosse, som kom tillbaka från semestern i dag, och Staffan, som hoppat in på andra jobb i sommar, igen var det i alla fall.

Blev sittande till 01.30 på jobbet med lite privata göromål till expeditionen.

Loading