månadsarkiv: september 2017

Niklas och Andreas här och Englandsjobb


I dag har jag ägnat en stor del av dagen till att förbereda måndagens resa mot England. En resa som går via Danmark, Tyskland och Nederländerna tillsammans med Carl-Anton. Mycket att fixa så här på slutet. Lägger också sista handen vid föredraget som jag ska hålla i Cornwall på lördag nästa vecka.

Niklas sov över här i natt så vi åt frukost tillsammans, jag, Anneli och han. Alltid trevligt att ha någon av pojkarna hemma. det är ju inte så ofta längre. Efter lunch, på köttbullar och potatismos, körde Anneli Niklas till pendeln medan hon själv fortsatte för att spela golf med en kamrat. Och jag hängde tvätt och jobbade med England.

Jag håller också på att tömma bärbara datorn på alla bilder från sommarens Asienresa som nu äntligen ska sorteras in bland de övriga. Det är bilderna från paddan och telefonen som legat där och dessa ska in i de mappar där Nikonkamerans foton redan finns i stora datorn. Och så har jag uppdaterat navigatorn, en liten historia som tar flera timmar att göra.

Framåt eftermiddagen kom Andreas Ohlsson och hälsade på. Med sig hade han två hajfenor som blev kvar i samband med UFO-Sveriges riksstämma på Armémuseum i maj och som han haft på sitt rum fram till nu. Nu tar jag med dem ner till AFU på måndag på vägen till England.

Andreas hade också den goda smaken att köpa mitt Encyclopedia Americana som stått i källaren ett tag. Inget antikvariat vill ha dem. Nu får AFU 200 kronor tack vare Andreas inköp.

Ser att min ufokollega Jenny Randles har startat en ny webbplats där hon kommer att publicera egna och andras böcker plus en del annat som det ser ut. Kul! Jenny har ju haft det motigt under många år då mycket av hennes tid gått åt till att ta hand om sin sjuka mor. När mamma gick bort tidigare i år gav detta Jenny tid som hon inte haft på länge. Bara att önska henne lycka till med den nya satsningen.

Och i kväll har jag bokat in 2018 års andra föreläsning, nämligen för Storvreta PRO den 26 april.

Efter att ha lagat mat tillsammans, en variant på Flygande Jakob (se nedan), tittade vi på ett avsnitt ”Under kupolen” innan jag började fila på mitt föredrag i England och jobba med fältundersökarkursen senare i oktober.

Så här mycket är kött och så här mycket är skinn och ben på en kyckling. Ifall ni undrade.

212 total views, 1 views today