Dagsarkiv: 13 september 2017

Intervjuad men mest vid datorn


Eftersom jag är ledig i dag har jag försökt att få lite ordning på en massa papper och filer som jag inte riktigt hunnit ta hand om de senaste veckorna. Vilket bland annat har inneburit att jag nu tömt telefon, padda och kamera och ordnat alla foton från USA och en del andra saker som fanns där i mappar och gjort dem möjliga att hitta.

Framåt lunchtid blev jag intervjuad av Malin Wiklander som går en journalistutbildning på Mittuniversitetet och som skriver spalten ”Stjärnhimlen” i Rapport-Nytt och på ufo.se. Malin hade som uppgift att skriva en artikel och valde att intervjua mig om spökraketerna och UFO-Sveriges arbete med dem.

Det blev en bra telefonintervju som varade i 35 minuter innan Malin var tvungen att gå till nästa föreläsning.

Under dagen har jag varit i kontakt med Steve Holland som har skrivit boken om männen och kvinnorna bakom Flying Saucer Review för att få hjälp att hitta några som han tog upp i boken. Flera visade sig vara bortgångna och en lite svår att hitta men ett par fick jag adressen till och skrev omedelbart ett brev som jag postade senare på dagen.

Min förhoppning är ju att hitta ytterligare material ur FSR:s omfattande arkiv. AFU har nog det mesta men det kan finnas mer.

Jag har också varit i kontakt med mina ufologkamrater i Ukraina för att försöka få till stånd ett möte mellan dem och min arbetskamrat Pontus som ska resa dit i oktober. Förhoppningsvis kan de skicka med honom en väska med material som jag och AFU blivit lovade efter en avliden ufolog.

Läste också med bestörtning ett mejl från en kollega i Tyskland som berättar att det finns en stor risk att MUFON-CES arkiv har förstörts av en tidigare ordförande i protest mot hur han blivit behandlad. Dessutom beskrev min tyska vän hur Karl Veits familj kastat hela hans arkiv på tippen 2001. Ett arkiv som innehöll massor av intressant material från de tidiga kontaktpersonerna. Veit var ju till och med i Sverige och höll föredrag vid ett tillfälle och hade kontakter över hela världen.

Det är sådana berättelser som gör att jag känner hur viktigt det är att vi gör allt för att AFU ska kunna fortsätta arbeta på det sätt som vi gör i dag. Att vi finns som ett säkert och pålitligt arkiv för framtiden.

Jag hoppas verkligen att alla inser att AFU inte klarar sig enbart på goda viljor och hårt arbete. Vi behöver pengar också. Därför skickade jag ut ett mejl till UFO-Sveriges styrelse i går där jag bad om ytterligare hjälp från alla dem som redan bidrar.

I princip alla i styrelsen, de som har ekonomiska möjligheter, lägger pengar varje månad för att se till så att AFU får stöd. Det är imponerande.

Själv satte jag mig och skrev ett brev (mejl duger inte) till en svensk entreprenör med kontakter i USA och i Hollywood och bad om hjälp att hitta en ingång till de som faktiskt har gott om pengar och som dessutom är intresserade av ufofenomenet. Jag hoppas att han ska ha några tips. I vilket fall måste alla vägar prövas.

Framåt eftermiddagen kom Anneli hem efter att ha varit och simmat efter jobbet och när vi gemensamt lagat kvällsmat och ätit den så åkte vi till Coop Forum för att veckohandla. Och sedan blev det de sista två avsnitten i den spännande Netflixserien ”Designated survivor” i soffan. Så nu är det bara att invänta säsong 2. I slutet av september verkar det som att den ska vara på gång. Då bänkar vi oss!

I säng tidigt, redan vid 23, för att läsa lite.

240 total views, no views today