Dagsarkiv: 02 mars 2018

Badminton och föredragsarbete


Jobbade några timmar på förmiddagen med mitt online-föredrag för den 5:e internationella ufokonferensen i Montreal. Själva föredraget är färdiginspelat sedan i höstas då jag blev ombedd att hålla ett liknande för en brasiliansk ufogrupp men nu ska jag med Anders Perssons hjälp byta ut bilder och se till så att alla texter är på engelska och inte portugisiska.

Och vid 10-tiden kunde jag skicka iväg en nya laddning till Anders.

Har också tragglat lite med Mellot, lyssnat och skrivit. Inte särkilt uppflyftande med tanke på låtarnas kvalitet nu när Andra chansen står för dörren. Måste fortsätta i morgon.

Slog en signal till Ernst Linder också som fyller 90 år i dag. Han blev glad att jag hörde av mig och berättade att de skulle ha en liten middagssittning för honom under kvällen. Vi bestämde också att vi snart ska ses igen och prata ufo, rymden och forntida teknik. Det är våra gemensamma ämnen.

Efter lunch i form av ugnspannkaka satte jag mig i soffan och gjorde i ordning en del material från Henry Kjellson som Carl-Anton haft hemma. Nu ska det ner till AFU för att skannas och infogas i den övriga Kjellsonsamlingen.

När Anneli och Markus dök upp tog vi en gemensam vilostund i sängen, jag läste Mumin och tog det lite lugnt. Det äventyr jag läste var ”Mumin och kometen” i serieform publicerad 1963. Men det här äventyret såg dagens ljus redan 1946 under titeln Kometjakten, då i bokform med mycket text, och sedan i en omarbetad version 1968 med titeln ”Kometen kommer”. Den finns även i en annan översättning med titeln ”Mumintrollet på kometjakt” från 1956.

Markus hade bokat tid för badminton med Niklas i dag så jag bestämde mig för att hänga på och så spelade vi två mot en i fyra matcher i Komethallen (passande namn en dag som denna). Det var roligt att spela med pojkarna som är duktiga båda två och efteråt badade vi bastu.

På vägen hem fick vi ”order” om att köra förbi någon butik och handla lite lösgodis för i kväll så det blev Åkermyntan som hade flera trevliga provsmakningar denna fredag. Korvar, inte minst.

Hemma stod Anneli och brassade köttfärs till vår tacosmiddag och jag anslöt för att hacka lök, tomater och riva ost. Middagen blev precis så bra som en tacosmiddag ska bli. Och kul att vara samlad hela familjen igen. Något vi följde upp i soffan med finalen på ”På spåret”.

Under dagen har jag också passat på att prata med Håkan Blomqvist, som ringde och hade positiva nyheter om en donation av böcker, papper och annat som är på gång och som jag kommer att plocka upp här i Stockholm vid tillfälle, med Anders Liljegren om lite AFU-angelägenheter och Tobias Lindgren om lite kring ufo.se.

Satte mig med Mellot en liten stund innan jag hjälpte Niklas att bädda på sitt gamla rum eftersom han stannar över natt. Sedan blev det sängen också för mig.

Så här ser listan över talare ut just nu.

 506 total views