Dagsarkiv: 14 maj 2018

En vanlig dag och möte med Qrage


Så var man hemma på riktigt igen med de rutiner som hör till en vanlig dag.Så när jag gick upp tog jag hand om tvätten och plockade ur diskmaskinen men fortsatte också att sortera klart alla mina bilder från Lissabon och tog tag i en fin sändning frimärken som jag hade liggande här hemma och väntade på mig. Från Ole i Oslo förstås!

Många rymdhelsaker som jag inte hade och ett vackert stämplat tjänstefrimärke med ”Mariestad” på. Roligast, givetvis! Ni kan se dem här nedan.

Jag ringde också och gratulerade Raili i efterskott. Hon fyllde ju samma dag som Markus då jag var på väg till Lissabon och inte riktigt hade tid att ringa just den dagen. Hon var på gott humör och verkade glad. Planerade att bjuda sina vänner på tårta när de skulle spela koronn senare i veckan.

Slog också en signal till British Airways om min och Hannas förlorade väskor men inga spår efter dem ännu. Och på Arlanda har man heller inte hittat dem. Och så var statusen hela kvällen.

Har varit inne mest hela dagen utom en utflykt till soptippen för att kasta fyra säckar med grenar från trädklippningen. Varmt som bara den, 27 grader enligt termometern. Ringde och pratade med Mats, Anders B och Håkan E i UFO-Sverige också för att stämma av lite eftersom jag inte varit så aktiv under några dagar.

Pratade också med min redaktör Andreas och fick ett tydligt datum för bokmanuslämning – den 25 maj! Det ska inte vara några problem.

Framåt 18 kom Annelis kamrater i Qrage, som är en grupp damer som träffas och pratar lite om sina jobb, går på studiebesök och umgås, hem för att äta middag. Och för att lyssna på mig berätta om min senaste bok om koder och krypton. Ni kan se dem samlade i soffan här ovan.

Förutom boken visade jag damerna bilder som jag tagit från Eurovisiondagarna och gav dem lite bakom kulisserna-information.

Anneli bjöd på god mat som vi åt ute på verandan i det fantastiska vädret. Underbart att kunna sitta ute och äta och bara njuta av det som just nu liknar en tidig sommar. Men vi vet ju hur det gick förra året då maj också bjöd på bra väder i några veckor – sommaren blev rätt kass.

Efter mitt lilla föredrag på 45 minuter, som mera liknade ett smtal där jag visade bilder på teveskärmen, satt vi kvar i soffan och pratade innan det var dags för gänget att bryta upp.

Då satte jag mig vid datorn (disken hade jag fixat under kvällens gång) och fixade in fler bilder i min finalblogg från i lördags. Titta gärna in och ta del av dem – flera är kul.

Framåt kvällen fick jag ett mejlsvar från Anderz Wrethov, en av de fyra svenska låtskrivarna bakom Cyperns Eurovisionbidrag. Han skrev: ”Blev otrolig glad när jag precis också fick reda på att ’Fuego’ är topp 10 på Spotify i en rad länder och även #11 på iTunes global!” Kul för svenskarna som jag verkligen unnar den framgången.

Vår ac har varit ett mysterium för oss då den inte har velat vara just en luftkonditionering utan bara stått still och surat när vi har tryckt på knappen. Men framåt kvällen lyckades jag lista ut vad som var fel: Det gick inte att köra både aggregatet en trappa ned och det här uppe på ac samtidigt! När jag stängde av det där nere (där det ändå alltid är svalt på somrarna) så gick den här uppe igång!

Och allt blev mycket skönare!

Vid midnatt var jag klar med allt datorjobb och gick istället igenom alla DN som komit under min frånvaro. Mycket att läsa, en del artiklar att riva ur och spara. Avslutade med att starta en tvättmaskin och tömma en diskmaskin.

Frimärken från Ole.

 432 total views