Dagsarkiv: 17 maj 2018

Badminton och bokjobb


Upp vid 08 för att jobba med boken som nu har kommit upp i 680.603 tecken. Egentligen skriver jag inte så mycket nytt nu utan pluggar in bitar som ska göra läsningen bättre. Då krävs det ibland att jag bygger ut vissa stycken vilket binder samman och ger mera flyt åt kapitlet.

Efter första bokskrivarpasset blev det badminton med Stefan och dagens match blev spännande och rätt okej även om det blev stryk med 12–15, 14–16 för att sedan vinna sista med 17–15. Lyckades tappa 14–9 i andra set vilket ju inte var så bra. Å andra sidan tog jag igen samma siffror i sista (men då meningslösa) setet för att vinna det. Men, som sagt, en kul match.

Efter lunch framför ”Simpson’s” satte jag mig vid datorn och fortsatte att jobba med mitt manus. Elva av 28 kapitel känns nu under kontroll.

Ringde och grattade Anders Berglund på födelsedagen också. Samma dag som Norges nationaldag och samma dag som jag startade UFO-Mariestad 1974. En bra trippel!

Tog lite ledigt från skrivande då och då under dagen och plockade in de senaste frimärksfynden i mina album och när Anneli kom hem så åkte vi och veckohandlade.

Rent ufomässigt så har det varit en lugn dag. Pratade en bra stund med Kicki i Göteborg som 1990 var med om en intressant närobservation i Södertälje tillsammans med en kamrat. Jag lade ned ganska mycket tid på det fallet och det var roligt att pratas vid igen.

Har också skrivit ett långt mejl till ordföranden i CUFOS i USA eftersom gruppen diskuterar vad de ska ta sig till med sitt arkiv som i dag är splittrat på en rad medlemmar. Detta sedan CUFOS tvingades säga upp sina fina lokaler på West Peterson Avenue i Chicago som jag hade förmånen att besöka under några dagar i augusti år 2000.

Att de tvingades lämna sina lokaler berodde på ekonomiska orsaker, det blev helt enkelt för dyrt att fortsätta betala hyran medan inkomsterna minskade. Om de skulle tvingas att placera sitt värdefulla arkiv någonstans utanför Chicago så hoppas jag att AFU kan komma ifråga.

På bilden ovan ser ni vårt yngsta äppelträd som nu blommar så det knakar i det.

Jag har också varit i kontakt med den kille som köpte lp-skivor av Stefan för att se om han vill köpa de skivor som Anders Persson skänkte i Ängelholm. Tanken var då att jag skulle sälja dem till förmån för AFU och det är det jag nu håller på med. Vi ska ses på måndag då han kommer hit för att gå igenom dem.

När Markus kom hem från träningen så blev vi varse att Tre Kronor spelade kvartsfinal i hockey-VM utan att vi hade tänkt på den saken. Så när vi slog på ledde Sverige med 3–2. Och så slutade också matchen som vi i alla fall hann se slutet på.

00.30 blev det sängen.

 386 total views