Dagsarkiv: 02 juni 2018

Styrelsemöte i Stora Krokek


I dag har UFO-Sverige hållit styrelsemöte hemma hos Victoria och Rickard i Stora Krokek. Ni kan se alla som var med på bilden ovan.

Jag och Anneli körde dit via Linköping där vi träffade UFO-Informations tidigare redaktör Kjell Törnlund. Vi hann bara säga hej och prata lite innan vi fick åka vidare mot lunchen i Stora Krokek. Det är inte så ofta vi hinner ses, jag och Kjell, och nu var det några år sedan.

Det har blivit tradition att hålla ett sommarmöte i Krokek och vi har alltid fantastiskt väder under denna UFO-Sverigebegivenhet. Men den här gången hittade vi faktiskt ett hörn bakom huset där det var skugga. Sist satt vi i solen hela det tre timmar långa mötet och det gör jag inte gärna om.

Jag fick hålla i ordförandeklubban eftersom Anders Berglund inte kunde komma men just den saken har jag ju gjort rätt många gånger genom åren. Mötet tog drygt tre timmar (vilket är ett vanligt snitt för oss) och vi fick en hel del gjort. Bland annat pratade vi om den kommande fältundersökarkursen i höst.

Men fortfarande har vi inte lyckats ta steget till ett digital och webbaserat medlems- och prenumerationsregister. Över huvud taget är det mycket som ännu inte har tagits in i 2000-talet när det gäller vår verksamhet, men den saken är på gång att förändras. Vi jobbar också hårt på att få in yngre förmågor i verksamheten. Både som undersökare och som styrelseledamöter.

Sedan blev det pilkastning i solen men framför allt satte vi oss på verandan och åt ostbågar och chips, tog en öl och pratade ufo. Och lite senare i kväll blir det grillat, kortspel och stjärnspaning även om det var lite för ljust och lite för många tråkiga slöjmoln.

Sommartriangeln lyste i alla fall fint i söder och såväl Venus som Jupiter syntes vid horisonten. Efter att ha stått och pratat med Peo, Gunnar och några till och kört Philemon Arthur and the dung på datorn gick jag och lade mig strax före 02. Då hade Anneli hunnit sussa i 45 minuter.

Vi och många andra hade fått lånat grannens hus mitt över vägen och det var kanon med bra sängar och dusch.

Jag och Kjell Törnlund.

Thomas och Linnéa har bytt huvudbonad med varandra.

När solen hittade oss fick vi flytta in borden mot mera skugga.

Så här såg det ut under mötet.

Mats Nilsson fick en lampa av styrelsen i kry på dig-present.

Grillmästare Rickard Andersson fixade köttet.

Tobias tur att kasta medan småtjejerna väntar på sin tur.

Och här förevisar Tobias en laser för Anders Persson.

 704 total views